Łosoś Azjatycki Eli
Azjatycki łosoś Eli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 438 kalorii, 49g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 5 i kosztuje $5.55 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, olej sezamowy, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Łosoś z Bok Choy, sosem azjatyckim i ikrą z łososia, Łosoś Azjatycki, oraz Łosoś Azjatycki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia 8 na 12-calową patelnię do pieczenia z folią aluminiową.
Łososia ułożyć na patelni.
W misce do mieszania, połączyć sos sojowy, ocet ryżowy, sok z cytryny, sos ostrygowy, sos rybny, olej sezamowy, pasta chili, szalotki, czosnek i imbir.
Wlać 1/3 mieszanki sosu sojowego na filet z łososia.
Panko posypać równomiernie filetem.
Resztę mieszanki sosu sojowego wylać równomiernie na panko. Pamiętaj, aby całkowicie namoczyć panko, a jeśli jakieś ucieknie, łyżka z powrotem na łososia. Odstawić na 15 minut, pozostawiając cały sos na patelni.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 500 stopni F. piecz łososia przez 18 do 20 minut lub przez około 12 minut na cal w najgrubszej części łososia. Temperatura wewnętrzna wyniesie 120 stopni F na termometrze mięsnym, kiedy to się skończy.
Wyjąć z piekarnika, owinąć szczelnie folią aluminiową i pozostawić na 15 minut.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.