Łopatka wieprzowa z salsą Verde
Przepis łopatka wieprzowa z Salsa Verde może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. To danie główne ma 558 kalorii, 55g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka rozmarynu, szałwii, octu winnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 87% to danie jest super. Spróbuj Koper Włoski-Łopatka Wieprzowa Z Salsą Verde, Wieprzowina w Salsa Verde, oraz Salsa Verde Duszona Wieprzowina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Po uruchomieniu procesora upuść anchois i czosnek przez rurkę paszową i drobno posiekaj. Zeskrobać boki miski.
Dodaj pietruszkę, liście selera, sok z cytryny, skórkę cytryny, ocet z czerwonego wina, posiekany rozmaryn i posiekaną szałwię. Korzystanie z WŁĄCZANIA/WYŁĄCZANIA, proces aż do niemal płynnego. Po uruchomieniu maszyny stopniowo dodawaj oliwę z oliwek.
Przelej salsę verde do miski. Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć folią i przechowywać w lodówce.
Umieść stojak w najniższej trzeciej części piekarnika; rozgrzej do 232°.
Wymieszaj czosnek, szałwię, rozmaryn, grubą sól koszerną i świeżo zmielony czarny pieprz w małej misce.
Smaruj olejem całą wieprzowinę, a następnie natrzyj mieszankę przypraw.
Umieścić wieprzowinę na stojaku ustawionym w patelni do pieczenia. Pieczeń 20 minut. Zmniejsz ciepło do 149° i kontynuuj pieczenie, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do rejestrów środkowych185, około 6 1/2 godzin.
Wyjmij wieprzowinę z piekarnika; namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Pozwól odpocząć 15 minut.
Pokroić w kawałki o grubości 1/2 cala i podawać razem z salsą verde.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Jasne aromatyczne kwiaty, cassis i czerwone owoce dopełniające pikantne i pikantne nuty. Podniebienie jest elastyczne i harmonijne, z ciekawymi warstwami i elementami umami, delikatną fakturą i pięknym zrównoważonym wykończeniem.