Łatwy sos orzechowy Satay Kate

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sosy, więc wypróbuj łatwy sos orzechowy Satay Kate. Za 62 centy za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 12 porcji, każda o wartości 284 kalorii , 9 g białka i 21 g tłuszczu . Jest on dostarczany przez Allrecipes. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i peskatariańską . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła orzechowego, płatków papryki, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 50% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Sałatka z ryżem basmati, kokosem i orzechami nerkowca autorstwa Kate , Malezyjski kurczak Satay z sosem orzechowym i Sos orzechowy do Satay .
Instrukcje
Podgrzej masło orzechowe i 3/8 szklanki wody w nieprzywierającym rondlu na małym ogniu.
Do mieszanki masła orzechowego dodaj syrop klonowy, mleko kokosowe, czosnek, sos sojowy, sos rybny, 3/8 szklanki wody i płatki czerwonej papryki. Dokładnie wymieszaj po dodaniu każdego składnika.
Doprowadź mieszankę orzechów do wrzenia, stale mieszając. Zmniejsz ogień do niskiego i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż smaki się połączą, 5 minut.
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 10 minut, aby smaki się połączyły.