Łatwy Grillowany Łosoś

Łatwy Grillowany Łosoś
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Łatwy Grillowany łosoś może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Na 6,12 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 69% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 207g białka, 86 g tłuszczu, oraz w sumie 2659 kalorii. Jest idealny do 4 Lipca. 153 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sake, sos sojowy, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Łatwy Glazurowany Grillowany Łosoś, Łatwy Grillowany łosoś Pesto w folii, oraz Łatwy Grillowany łosoś klonowy z boczkiem są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Składniki marynaty połączyć w misce. Jeśli cukier jest składnikiem marynaty, której używasz, mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Pokroić filety o szerokości 1 1/2 do 2 cali.
2
Składniki marynaty umieścić w dużym naczyniu żaroodpornym (lub talerzu z bokami, aby marynata nie biegła). Zalać filety z łososia w marynacie, a następnie umieścić je bez skóry-bok w dół w marynacie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
3
Marynować przez 20 minut na szybką marynatę (można to zrobić w temperaturze pokojowej podczas przygotowywania grilla) lub jeśli masz więcej czasu, od 1 do 2 godzin w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Przed grillowaniem wyjąć filety z marynaty i wyrzucić marynatę. Obficie wcierać lub szczotkować olej po obu stronach filetów rybnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
5
Przygotuj grill: przygotuj grill na wysokie bezpośrednie ciepło (jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, przygotuj jedną stronę grilla na wysokie bezpośrednie ciepło, a drugą stronę z mniejszą ilością węgli do pośredniego ogrzewania).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Gdy grill jest gorący (powinieneś być w stanie trzymać rękę jeden cal nad kratami grillowymi tylko przez 1 sekundę), posmaruj ruszty grillowe olejem. (Najlepszym sposobem na to jest złożenie ręcznika papierowego, zanurzenie w oleju i użycie szczypiec do pocierać złożony ręcznik papierowy na ruszcie grillowym.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1
Umieścić filety z łososia na grillu, bez skóry w dół, aby uzyskać ładne ślady grilla na gorącym grillu, gdy ryba jest nadal jędrna. Zamknij pokrywę grilla. Gotować od 1 do 3 minut z pierwszej strony, w zależności od grubości filetów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Gdy filety rybne zostały umieszczone na grillu, nie przesuwaj ich, dopóki nie zamierzasz ich przewrócić. W przeciwnym razie mogą się rozpadać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Obróć filety, aby grillować skórkę w dół: poszukaj śladów grilla na rybie i małej warstwie nieprzezroczystej (gotowanej) ryby, gdzie ryba jest zamyka się na grillu. Używając szczypiec i metalowej szpatułki, aby pomóc w razie potrzeby, ostrożnie obróć rybę na drugą stronę, tak aby Strona skóry była teraz na ruszcie grillowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
4
Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, filety należy umieścić na boku grilla najdalej od węgli. Jeśli używasz grilla gazowego, po prostu zmniejsz płomień do średniego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Zamknij pokrywę grilla. Gotować przez kolejne 2-5 minut, ponownie w zależności od grubości filetów. Łosoś powinien być ledwo nieprzezroczysty po zakończeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Lepiej błądzić po stronie undercooking łososia, a nie overcooking. Zawsze można umieścić rybę z powrotem na grillu, ale gdy dobry filet jest rozgotowany, nic nie można zrobić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Wyjąć z grilla i podawać natychmiast.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)

Składniki

680papryka habanerofilety z łososia, skórka (około 1/3 do 1/2 funta na osobę)filety z łososia, skórka (około 1/3 do 1/2 funta na osobę)1dla każdego.Oliwa z oliwek Extra virginOliwa z oliwek Extra virgin1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesos sojowy (użyj sosu sojowego bezglutenowego, jeśli gotujesz bezglutenowy)sos sojowy (użyj sosu sojowego bezglutenowego, jeśli gotujesz bezglutenowy)4ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesos sojowy (użyj sosu sojowego bezglutenowego, jeśli gotujesz bezglutenowy)sos sojowy (użyj sosu sojowego bezglutenowego, jeśli gotujesz bezglutenowy)1inchświeży korzeń imbiru, startyświeży korzeń imbiru, starty4goździkiczosnek rozgniecionyczosnek rozgnieciony2Spód: okruszki z herbatników graham6 średnich gruszek Bartlett lub D'Anjou6 średnich gruszek Bartlett lub D'Anjou1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesos sojowy (użyj sosu sojowego bezglutenowego, jeśli gotujesz bezglutenowy)sos sojowy (użyj sosu sojowego bezglutenowego, jeśli gotujesz bezglutenowy)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemirin (słodkie japońskie wino ryżowe) lub przyprawiony ocet ryżowymirin (słodkie japońskie wino ryżowe) lub przyprawiony ocet ryżowy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe6 średnich gruszek Bartlett lub D'Anjou6 średnich gruszek Bartlett lub D'Anjou2Spód: okruszki z herbatników grahamsos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2Spód: okruszki z herbatników grahammielony świeży imbirmielony świeży imbir591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemielona zielona cebulamielona zielona cebula2Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1szczyptaSzczypta płatków papryki chiliSzczypta płatków papryki chili1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejapoński sos sezamowyjapoński sos sezamowy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych2Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno starty świeży imbirdrobno starty świeży imbir2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1dashA płatków czerwonej papryki chiliA płatków czerwonej papryki chili591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier białycukier biały

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Grillowany łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować GEN5 Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia66
Magazyn