Łatwe Pieczone Ryby
Łatwa pieczona ryba to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 364 kalorie, 20g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 3,51 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pomidory śliwkowe, cytrynę, ryż instant i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać natychmiastowy biały ryż można śledzić to danie główne z Budyń Ryżowy Pieczony jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Łatwe Pieczone Ryby, Łatwe pieczone ryby i frytki dla dwojga, oraz Łatwe pieczone ryby z frytkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Spryskaj naczynie do pieczenia 9x13 cali sprayem do gotowania.
Bulion z kurczaka, masło, wino, sok z cytryny, bazylia, sól i czarny pieprz w rondlu na średnim ogniu, aż masło się rozpuści, około 5 minut.
Wymieszaj ryż, cebulę, paprykę, groszek i czosnek w przygotowanym naczyniu do pieczenia. Ułóż filety na mieszance ryżu i top z plasterkami pomidora.
Wlać mieszaninę masła na ryby, ryż i warzywa. Przykryj naczynie do pieczenia folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ryba będzie łatwo płatkowane widelcem i ryż jest miękki, 20 do 25 minut.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio