Łatwe Curry Z Ciecierzycy
Łatwe curry z ciecierzycy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 474 kalorie. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, śmietanę, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. 55 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest niesamowite. Spróbuj Łatwe Curry Z Ciecierzycy, Łatwe, Smaczne Curry Z Ciecierzycy, oraz Łatwe Zdrowe Curry Z Ciecierzycy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić na średnim ogniu w dużym rondlu. Gotować i mieszać cebulę i czosnek w roztopionym maśle przez około 5 minut, aż cebula będzie przezroczysta.
Posypać Curry, garam masala, papryka, cukier, imbir, kurkuma, sól, i pieprz. Nadal gotować i mieszać 3 do 4 Więcej minut, aż przyprawy są lekko tosty.
Wymieszać w fasoli garbanzo, ziemniaki, mleko kokosowe, pomidor, mleko, ketchup, śmietana, i kostki bulionowe. Curry dusić na średnim ogniu przez około 25 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Wymieszać zmielone migdały do zgęstnienia.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lubanzi Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.