Łatwe Ciasto Do Pizzy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj łatwego ciasta na pizzę. Ten przepis służy 6 i kosztuje 23 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jeśli masz drożdże, wodę, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 61%. Podobne przepisy to Łatwe Ciasto Do Pizzy, Łatwe Ciasto Do Pizzy + Serowy Flatbread, oraz Easy Peasey Pizza Ciasto Chlebowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Dodaj ciepłą wodę do małej miski do mieszania lub standardowej miarki 2 filiżanki, posypać drożdże ciepłą wodą i odstawić, aż drożdże zmiękną, 3 do 5 minut.
Lekko wymieszać, aby rozpuścić drożdże i pozostawić do udowodnienia przez kolejne 15 minut w ciepłym miejscu w kuchni.
Dodać wodę o temperaturze pokojowej i 1 łyżkę oliwy z oliwek do mieszaniny drożdży i wymieszać, aby połączyć. Odmierz mąkę i sól do miski miksera stojącego.
Łącz przy bardzo niskiej prędkości z mocowaniem wiosła. Powoli dodaj płynne składniki do suchego i zwiększ prędkość miksera, aby włączyć masę. Zatrzymaj mikser i wymień łopatkę na hak do ciasta, jeśli go masz. Zagniataj, aż ciasto stanie się gładkie i zacznie odrywać się od boków miski, około 4 minut.
Wyłożyć ciasto na mąkę i wyrabiać ręcznie przez kolejne 1-2 minuty.
W razie potrzeby dodaj mąkę do Kurzu, aby zapobiec przywieraniu. Uformuj ciasto w kulkę i umieść w bardzo lekko naoliwionej misce i przykryj czystym ręcznikiem, odstaw do momentu, aż ciasto podwoi się, około 1 godziny.
Gdy ciasto podwoi się luzem, podziel je na 6 równych kawałków (około 6 uncji każda). Ułożyć kawałki ciasta na patelni i przykryć czystym ręcznikiem lub folią. (Nieużywane ciasto można włożyć do lodówki lub zamrozić do momentu użycia.) Za pomocą wałka do ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni, rozwałkuj każdy kawałek ciasta tak równomiernie, jak to możliwe, w 10-calowe koło, w razie potrzeby lekko posypując mąką.
Przykryć polewy i piec na złoty kolor, o 10 protokół.