Łatwa Pieczona Tilapia
Łatwa pieczona Tilapia wymaga ok. 27 minut od początku do końca. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 15 i kosztuje 29 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 32 kalorie, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Jeśli masz ząbek czosnku, filety tilapia, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Recipezaar. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Łatwa Pieczona Tilapia, Łatwa Tilapia, oraz Easy Tilapia Piccata.
Instrukcje
Polać filetem z tilapii sokiem z cytryny. Sól i pieprz do smaku.
Rozgrzać olej na patelni.
Dodać tymianek i czosnek.Filet piecz na średnim ogniu z każdej strony przez około 3 minuty. Nie przegotować.
Filet wyjąć z patelni i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Dodać plasterki cebuli na patelnię i gotować do miękkości przez około 1-2 protokół.
Filet podawać z plasterkami cebuli.Uwaga: można łatwo dostosować do więcej niż 1 porcji. Wystarczy zwiększyć ilość składników do swoich potrzeb, ale używaj jak najmniej oleju, jak to możliwe i nie używaj więcej niż 8 gałązek tymianku i 2 ząbki czosnku na jedną patelnię.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Mark West Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.