Łatwy lasagne szpinak może być dobry przepis, aby poszerzyć swoją kolekcję dania głównego. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 23G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Mieszanka soli koszernej, sos marinara, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest przyniesiony przez Chow. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Łatwa Lasagna Szpinakowa, Easy Vegan lasagne ze szpinakiem i grzybami, oraz Lasagne Ze Szpinakiem.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie
2
Umieść ricottę, szpinak, połowę parmezanu, czosnek i jajko w dużej misce i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Takie Jak M&m's
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wymieszać do połączenia.
4
Rozłóż 3/4 szklanki sosu pomidorowego w cienkiej warstwie na dnie naczynia do pieczenia 13-by-9-inch.Skonstruować lasagne przez warstw 3 makaronu nad sosem. Dodać kolejne 3/4 szklanki sosu pomidorowego i równomiernie rozprowadzić na brzegach naczynia. Za pomocą małej łyżki, dollop jedną trzecią mieszaniny ricotta (około 1 szklanki) równomiernie na sosie i spłaszczyć dollops z tyłu łyżki (mieszanka ricotta rozłoży się bardziej, gdy się nagrzeje). Równomiernie położyć jedną czwartą plastrów mozzarelli na ricotta.Zrób jeszcze 2 warstwy makaronu, sosu, mieszanki ricotta i mozzarelli. Top z pozostałym makaronem, sosem i mozzarellą. Równomiernie posypać pozostałym parmezanem. Płaszcz 1 stronie duży kawałek folii aluminiowej z warzyw lub oliwy z oliwek i przykryć naczynie szczelnie folią, strona oleju w dół.