Złoty Medal ® Klasyczny Chleb Francuski
Złoty Medal® klasyczny chleb francuski może być właśnie chleb, którego szukasz. Ten przepis służy 24 i kosztuje 42 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka wody, bardzo ciepłej wody, ziarna sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Herbatniki Gold Medal® Classic, Złoty Medal Dip Warzywny, oraz Złoty Medal® Świeże Ciasto Truskawkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, wymieszać 2 szklanki mąki, cukier, sól i drożdże.
Dodać ciepłą wodę i olej. Beat z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 1 minuta, skrobanie miski często. Beat na średniej prędkości 1 minutę, skrobanie miski często. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1/2 szklanki na raz, aby ciasto było łatwe w obsłudze (ciasto będzie miękkie).
Na lekko posypanej mąką powierzchni zagnieść ciasto około 5 minut lub aż będzie gładkie i elastyczne. Smarować dużą miskę skracaniem lub natryskiwać sprayem do gotowania.
Umieścić ciasto w misce, obracając ciasto do smarowania wszystkich stron. Przykryć i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu 1 godzinę 30 minut do 2 godzin lub aż ciasto podwoi się w wielkości. (Czas wyrastania jest dłuższy niż w przypadku tradycyjnego pieczywa, co nadaje typowej francuskiej konsystencji chleba.) Ciasto jest gotowe, jeśli wcięcia pozostają po dotknięciu.
Nasmaruj dużą blachę ciastek skracając lub spryskując sprayem do gotowania; posypać mąką kukurydzianą. Delikatnie wciśnij pięść do ciasta, aby spuścić powietrze; podziel na pół. Na lekko posypanej mąką powierzchni zwiń każdą połowę w prostokąt o wymiarach 15 x 8 cali.
Rozwałkuj ciasto ciasno, zaczynając od 15-calowej strony, aby uformować Bochenek. Szczypta krawędzi ciasta w rolce do uszczelnienia.
Tocz delikatnie w tę iz powrotem do stożkowych końców.
Połóż oba bochenki na blasze.
Wyciąć 1/4-calowe głębokie cięcia na szczytach bochenków w odstępach 2-calowych ostrym nożem.
Brush bochenki z zimną wodą.
Pozostawić Odkryte w ciepłym miejscu około 1 godziny lub aż ciasto podwoi się w wielkości.
Rozgrzej piekarnik do 191°. w małej misce wymieszaj białko jaja i 1 łyżkę zimnej wody; umyj bochenki.
Posypać makiem lub sezamem.
Piec 25 do 30 minut lub aż bochenki są złotobrązowe i dźwięk puste po naciśnięciu.
Usuń z arkusza cookie do stojaka z drutu; fajne.