Złote Rogale
Złote Rogale mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na chleb. Jedna porcja zawiera 169 kalorii , 3 g białka i 9 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 12 osób. Za 16 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Jeśli masz pod ręką aktywne drożdże, sól, ciepłą wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest ulepszone. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Rogale z jagodami i migdałami , Rogale z czekoladą bez jajek - ciasteczka bez jajek i Złota ciecierzyca z kolendrą, czosnkiem, suszonymi pomidorami i serem kozim .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w wodzie.
Dodaj cukier, 2 łyżki masła, smalec, jajko, sól i 1 szklankę mąki; ubijaj, aż masa będzie gładka. Wymieszaj z resztą mąki, aby powstało miękkie ciasto.
Przenieś na oprószoną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1-1/4 godziny.
Uderz ciasto. Przełóż na lekko posypaną mąką powierzchnię.
Rozwałkuj na okrąg o średnicy 12 cali. Rozpuść pozostałe masło i posmaruj nim ciasto.
Zwiń kawałki ciasta, zaczynając od szerszego końca, i wygnij je tak, aby nadać im kształt rogalików.
Połóż spiczastą stroną do dołu w odstępie 2 cali na natłuszczonej blasze do pieczenia. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 45 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 8–10 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Jeśli chcesz, posmaruj dodatkowym roztopionym masłem.