Złote monety z marakui, karmelowe migdałowe magiczne fasolki pokryte czekoladą i czekoladowe batoniki z Karmelu cynamonowego

Złote monety z marakui, karmelowe migdałowe magiczne fasolki pokryte czekoladą i czekoladowe batoniki z Karmelu cynamonowego
Marakui Karmel Złote Monety, czekolada pokryte Karmel migdałowy magiczne fasolki i cynamon Karmel Macadamia batony jest bezglutenowe hor d ' oeuvre. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 36. Jedna porcja zawiera 698 kalorii, 7G białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką wodę, migdały, zmielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Batony Z Białej Czekolady-Makadamia-Karmel, Karmelowy Tost Macchiato Ricotta z orzechami laskowymi, bananami i ziarenkami Espresso w czekoladzie, oraz Migdałowe Batoniki Czekoladowo-Karmelowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu ugotuj cukier, syrop kukurydziany i wodę na ciemny bursztynowy karmel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodać puree z marakui, masło, nasiona wanilii i słodzone mleko skondensowane. Doprowadzić do wrzenia i gotować do 235 stopni F, mieszając cały czas. Wymieszać z solą. Spray pergamin papier z nonstick i umieścić na patelni arkuszy. Ustaw metalowe ramki karmelowe na 8 na 12 cali na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (15 Uncji) Pokrojonych Gruszek, Odsączonych1 Puszka (15 Uncji) Pokrojonych Gruszek, Odsączonych
Owoce MęczennicyOwoce Męczennicy
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Wlać karmel do ramy i umieścić w zamrażarce, aż zamarznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
4
Po zamrożeniu karmelu marakui Wytnij około 36 dysków za pomocą okrągłych noży o średnicy 1,5 cala. Karmel przechowywać w zamrażarce. Rozpuść gorzką czekoladę. Zanurz zamrożone dyski karmelu z marakui w czekoladzie i pozostaw w temperaturze pokojowej, aż czekolada stwardnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
Owoce MęczennicyOwoce Męczennicy
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół PintySterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty
5
W średnim rondlu na średnim ogniu, gotować cukier i wodę do miękkiej kuli, 240 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
6
Dodaj migdały i mieszaj, aż karmelizuje się do ciemnego bursztynowego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
7
Dodać sól i masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
8
Rozprowadź na nasmarowanych patelniach z blachy i pozostaw do ostygnięcia 20 do 60 minut, w zależności od temperatury w pomieszczeniu. Po ostygnięciu włożyć do lodówki około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
9
Przenieś migdały do miski ze stali nierdzewnej i pokryj migdały roztopioną czekoladą, ciągle mieszając. Po ustawieniu przesiej kakao lub cukier puder na migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
10
W małym rondlu zagotuj śmietanę, cynamon i glukozę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Syrop GlukozowySyrop Glukozowy
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
11
Umieścić masło, sól, i obie czekoladki w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
12
Wlać gorącą śmietanę na czekoladę i odstawić na 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
13
Trzepaczka do połączenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
14
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż krawędzie ganache zaczną krystalizować.
15
W międzyczasie rozpuścić ciemną czekoladę do 186,8 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
16
Wlać do formy tabliczki czekolady, aby pokryć, a następnie wylać z powrotem. Stuknij cały nadmiar czekolady, a następnie odwróć na pergamin, aż czekolada całkowicie stwardnieje. Rur ganache w połowie drogi do skorupy czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Baton CzekoladowyBaton Czekoladowy
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
17
W małym rondlu karmelizuj syrop kukurydziany i cukier do ciemnego bursztynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
18
Umieść krem w małym pojemniku odpornym na działanie mikrofal i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej, aż będzie gorący w dotyku. Ostrożnie dodać karmel do gorącej śmietany. Doprowadzić mieszaninę z powrotem do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
19
Umieść czekoladę i miód w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
20
Polać czekoladą gorącą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
21
Odstawić na 10 sekund i ubijać, aby połączyć. Wchodzisz w orzechy macadamia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Pojedynczo Porcjowane, Schłodzone Ciasto Z Białymi Kawałkami Orzechów MakadamiaOpakowanie Pojedynczo Porcjowane, Schłodzone Ciasto Z Białymi Kawałkami Orzechów Makadamia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
22
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż krawędzie ganache zaczną krystalizować. Łyżka karmelu na wierzchu cynamonowego ganache czekoladowego i top z resztą hartowanej czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
23
Pozostawić w lodówce, około 1 godziny. Wyjmij pręty z formy.

Składniki

227papryka habanerolekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany340papryka habanerolekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 sztuka (10 do 12 cali) truskawki Owoce na stopę1 sztuka (10 do 12 cali) truskawki Owoce na stopę7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 sztuka (10 do 12 cali) truskawki Owoce na stopę1 sztuka (10 do 12 cali) truskawki Owoce na stopę454papryka habanerogorzka czekoladagorzka czekolada35papryka habaneroposiekana ciemna czekoladaposiekana ciemna czekolada85papryka habanerogorzka czekolada, rozpuszczonagorzka czekolada, rozpuszczona0warzywo (np. szpinak)fleur de selfleur de sel2Spód: okruszki z herbatników grahamglukozaglukoza1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony227papryka habanero1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami454papryka habanero2 uncje orzechów macadamia, tosty i drobno posiekane2 uncje orzechów macadamia, tosty i drobno posiekane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepuree z pasjipuree z pasji151papryka habaneroposiekana czekolada mlecznaposiekana czekolada mleczna340papryka habaneroczekolada mlecznaczekolada mleczna3Spód: okruszki z herbatników grahamkakao w proszku niealkalicznym lub cukier puderkakao w proszku niealkalicznym lub cukier puder1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoplus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody2warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody454papryka habanero2-1/4 szklanki śmietanki kremówki, podzielonej2-1/4 szklanki śmietanki kremówki, podzielonej454papryka habanero4 uncje cukru4 uncje cukru78papryka habanero2-1/4 szklanki śmietanki kremówki, podzielonej2-1/4 szklanki śmietanki kremówki, podzielonej397papryka habanero1 puszka (15 uncji) pokrojonych gruszek, odsączonych1 puszka (15 uncji) pokrojonych gruszek, odsączonych14papryka habaneromasło niesolone, plus więcej do smarowaniamasło niesolone, plus więcej do smarowania1porcja startego parmezanumasło niesolonemasło niesolone170papryka habaneromasło niesolone, temperatura pokojowamasło niesolone, temperatura pokojowa1fasola waniliowa, nasiona zeskrobanefasola waniliowa, nasiona zeskrobane1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm28papryka habaneropasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm227papryka habanerocałe migdały, skórka, tostycałe migdały, skórka, tosty
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs
Porcje36
Ocena Zdrowia4
Magazyn