Zuppa Osso Buco

Zuppa Osso Buco
Zuppan Osso Buco to śródziemnomorski przepis, który serwuje 4. To danie główne ma 621 kalorii, 47g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Za $4.29 za porcję, ten przepis okładki 41% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś białe wino, chrupiący chleb, pietruszkę płaską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 77%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Osso Buco, Osso Buco, oraz Osso Buco.

Instrukcje

1
Połącz cielęcinę i kolejne 5 składników, a następnie odłóż mieszankę i spłucz ręce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
2
Podgrzej średni garnek do zupy na średnim lub średnim ogniu. Zacznij siekać warzywa, gdy garnek się nagrzewa: marchewki pokroić w kostkę na kawałki 1/4 cala, posiekać seler i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia do gorącego garnka i marchewki. Obróć marchewki, aby posmarować je olejem i dodaj seler i cebulę, gdy je posiekasz. Pracuj w pobliżu pieca, aby można było posiekać, a następnie wpaść do garnka. Dopraw warzywa solą i pieprzem oraz liściem laurowym. Wymieszaj warzywa i gotuj 5 minut, aby zacząć mięknąć. Nie pozwól warzywom brązowieć, w razie potrzeby zmniejsz ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodaj wino i gotuj przez 1 minutę. Następnie dodaj fasolę i pomidory oraz bulion do garnka. Załóż pokrywkę na garnek i podnieś ogień do wysokiego. Gdy zupa się zagotuje, około 3 minut, dodaj 1-calowe kulki pierogów cielęcych bezpośrednio do garnka. Kiedy skończysz dodawać cielęcinę, dodaj makaron jajeczny. Dusić stoup przez 6 minut, aby ugotować makaron i pierogi mięsne. Dostosuj przyprawy i wyłącz ogień, a następnie pozwól stoup stać kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Ułóż czosnek, anchois, pietruszkę i skórkę z cytryny na desce do krojenia i drobno posiekaj miksturę, a następnie przenieś do małego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Podawaj stoup w płytkich miseczkach z kilkoma łyżeczkami gremolaty na wierzchu. Wymieszaj gremolatę w całym zboczu i podaj chrupiący chleb przy stole do zanurzania i zmywania.
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

571 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.sardele płaskie z puszki, odsączonesardele płaskie z puszki, odsączone4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion wołowy, dostępny w 1 szklance małych pudełek na przejściu zupybulion wołowy, dostępny w 1 szklance małych pudełek na przejściu zupy791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweWłoska bułka tarta, kilka garściWłoska bułka tarta, kilka garści4251 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pomidory pokrojone w kostkę w puree lub grubo zmielone pomidorypomidory pokrojone w kostkę w puree lub grubo zmielone pomidory3971 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.fasola biała, cannellini, odsączonafasola biała, cannellini, odsączona2marchew obranamarchew obrana7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewywar z kurczaka, dostępny w zamykanych pudełkach na przejściu zupywywar z kurczaka, dostępny w zamykanych pudełkach na przejściu zupy4krewetki i żyłkiGruba sól i pieprzGruba sól i pieprz4krewetki i żyłkiGruba sól i czarny pieprzGruba sól i czarny pieprz4krewetki i żyłkiChrupiący chleb, do podania przy stoleChrupiący chleb, do podania przy stole1łyżka czerwony ocet winnyjajko, pobitejajko, pobite2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemakaron jajeczny, połamane jajko fettuccini lub średni makaron jajecznymakaron jajeczny, połamane jajko fettuccini lub średni makaron jajeczny1Garśćpietruszka płaskolistna, około 1/4 szklanki luźno zapakowanejpietruszka płaskolistna, około 1/4 szklanki luźno zapakowanej1liść laurowy, świeży lub suszonyliść laurowy, świeży lub suszony2goździkiczosnek, pęknięty od skórekczosnek, pęknięty od skórek2(mequite, hikora lub olcha)seler i ich zielenieseler i ich zielenie4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego1cytrynowy, zestcytrynowy, zest0Batoniki toffi Heathświeżo Starta gałka muszkatołowa, gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa, gałka muszkatołowa23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty garnkaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty garnka1( bakłażany)cebula o żółtej skórce, obrana i przekrojona na półcebula o żółtej skórce, obrana i przekrojona na pół1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwehojna garść, startego Parmigiano lub Romanohojna garść, startego Parmigiano lub Romano

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Osso Buco można łączyć z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Barone Ricasoli CeniPrimo Chianti Classico Gran Selezione. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 90 dolarów za butelkę.
Barone Ricasoli CeniPrimo Chianti Classico Gran Selezione
Barone Ricasoli CeniPrimo Chianti Classico Gran Selezione
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn