Zuppan Osso Buco to śródziemnomorski przepis, który serwuje 4. To danie główne ma 621 kalorii, 47g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Za $4.29 za porcję, ten przepis okładki 41% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś białe wino, chrupiący chleb, pietruszkę płaską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 77%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Osso Buco, Osso Buco, oraz Osso Buco.
Instrukcje
1
Połącz cielęcinę i kolejne 5 składników, a następnie odłóż mieszankę i spłucz ręce.
Podgrzej średni garnek do zupy na średnim lub średnim ogniu. Zacznij siekać warzywa, gdy garnek się nagrzewa: marchewki pokroić w kostkę na kawałki 1/4 cala, posiekać seler i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia do gorącego garnka i marchewki. Obróć marchewki, aby posmarować je olejem i dodaj seler i cebulę, gdy je posiekasz. Pracuj w pobliżu pieca, aby można było posiekać, a następnie wpaść do garnka. Dopraw warzywa solą i pieprzem oraz liściem laurowym. Wymieszaj warzywa i gotuj 5 minut, aby zacząć mięknąć. Nie pozwól warzywom brązowieć, w razie potrzeby zmniejsz ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodaj wino i gotuj przez 1 minutę. Następnie dodaj fasolę i pomidory oraz bulion do garnka. Załóż pokrywkę na garnek i podnieś ogień do wysokiego. Gdy zupa się zagotuje, około 3 minut, dodaj 1-calowe kulki pierogów cielęcych bezpośrednio do garnka. Kiedy skończysz dodawać cielęcinę, dodaj makaron jajeczny. Dusić stoup przez 6 minut, aby ugotować makaron i pierogi mięsne. Dostosuj przyprawy i wyłącz ogień, a następnie pozwól stoup stać kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Ułóż czosnek, anchois, pietruszkę i skórkę z cytryny na desce do krojenia i drobno posiekaj miksturę, a następnie przenieś do małego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne Nonpareile
Starty Parmezan, Do Podania
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
6
Podawaj stoup w płytkich miseczkach z kilkoma łyżeczkami gremolaty na wierzchu. Wymieszaj gremolatę w całym zboczu i podaj chrupiący chleb przy stole do zanurzania i zmywania.
Osso Buco można łączyć z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Barone Ricasoli CeniPrimo Chianti Classico Gran Selezione. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 90 dolarów za butelkę.
Barone Ricasoli CeniPrimo Chianti Classico Gran Selezione