Zupa Śliwkowa z estragonem i jeżynami

Zupa Śliwkowa z estragonem i jeżynami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupę, więc spróbuj zupy śliwkowej z estragonem i jeżynami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 119 kalorii. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz jeżyny, triple sec, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa Śliwkowa z lodem estragonowym, Sos Śliwkowy Estragon, oraz Śliwkowy Estragon Smash dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Napełnij dużą miskę lodem i wodą i odstaw na bok. Doprowadzić średni garnek wypełniony wodą do wrzenia. Wrzuć śliwki do wody blanszuj je, aż skóra zacznie się marszczyć, popękać i zacznie się łuszczyć, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Usuń śliwki z wody i natychmiast umieść je w przygotowanej łaźni lodowej, aż ostygną 4-5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
3
Usuń śliwki z kąpieli lodowej, rezerwując kąpiel lodową.Palcami delikatnie obierz śliwki i odetnij je od dołu w kawałkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
4
Ułóż śliwki w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
5
Dodaj 4 oz jeżyny, wino, cukier, estragon, triple sec i wodę do rondla. Przykryć patelnię i doprowadzić do niskiego gotować na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i pozwól owocom gotować na wolnym ogniu, aż śliwki się rozpadną, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Likier Fuzyjny X-RatedLikier Fuzyjny X-Rated
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Zdjąć patelnię z ognia i przenieść zawartość do czystej miski. Następnie umieścić miskę w zarezerwowanej kąpieli lodowej, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Usuń gałązki estragonu z zimnej mieszaniny. Za pomocą blendera zanurzeniowego przecier mieszaninę, aż będzie dość gładka i spieniona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
8
Podawać z dodatkowymi jeżynami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn