Zupa Śliwkowa z estragonem i jeżynami

Zupa Śliwkowa z estragonem i jeżynami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupę, więc spróbuj zupy śliwkowej z estragonem i jeżynami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 119 kalorii. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz jeżyny, triple sec, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa Śliwkowa z lodem estragonowym, Sos Śliwkowy Estragon, oraz Śliwkowy Estragon Smash dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Napełnij dużą miskę lodem i wodą i odstaw na bok. Doprowadzić średni garnek wypełniony wodą do wrzenia. Wrzuć śliwki do wody blanszuj je, aż skóra zacznie się marszczyć, popękać i zacznie się łuszczyć, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Usuń śliwki z wody i natychmiast umieść je w przygotowanej łaźni lodowej, aż ostygną 4-5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
3
Usuń śliwki z kąpieli lodowej, rezerwując kąpiel lodową.Palcami delikatnie obierz śliwki i odetnij je od dołu w kawałkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
4
Ułóż śliwki w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Dodaj 4 oz jeżyny, wino, cukier, estragon, triple sec i wodę do rondla. Przykryć patelnię i doprowadzić do niskiego gotować na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i pozwól owocom gotować na wolnym ogniu, aż śliwki się rozpadną, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Likier Fuzyjny X-RatedLikier Fuzyjny X-Rated
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Zdjąć patelnię z ognia i przenieść zawartość do czystej miski. Następnie umieścić miskę w zarezerwowanej kąpieli lodowej, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Usuń gałązki estragonu z zimnej mieszaniny. Za pomocą blendera zanurzeniowego przecier mieszaninę, aż będzie dość gładka i spieniona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
8
Podawać z dodatkowymi jeżynami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn