Zupa ziemniaczana, fasolowa i jogurtowa
Zupa ziemniaczana, fasolowa i jogurtowa to bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 324 kalorie, 13g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz ziemniaki, marchew, seler i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 58 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Dahi Ke Aloo (zupa ziemniaczano-jogurtowa), Curry Sweet Potato & Fig Yogurt Soup, oraz Zupa ziemniaczano-szpinakowa z cebulowym Salsanem i mielonym jogurtem.
Instrukcje
Smażyć pierwsze 3 składniki w gorącym oleju w holenderskim piekarniku na średnim ogniu 5 minut.
Dodać fasolę granatową i kolejne 3 składniki i gotować, często mieszając, 2 do 3 protokół.
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 20 do 30 protokół.
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut.
Przenieść około 4 szklanki mieszanki ziemniaków do robota kuchennego lub blendera za pomocą łyżki szczelinowej. Proces 30 sekund lub do gładkości, zatrzymując się, aby zeskrobać boki. Powrót puree mieszaniny do holenderskiego pieca, mieszając aż do wymieszania. Wymieszać z jogurtem; doprawić pieprzem do smaku.
Podawać na ciepło lub na zimno. Przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.