Zupa z zielonego groszku, bez mięsa jest Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 133 kalorie, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 14 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako niedroga zupa dla Jesień. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka mąki, do 4 zielonej cebuli, masło, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zupa z zielonego groszku, bez mięsa, Zupa z chudego żubra i jęczmienia z zielonym groszkiem, oraz Dziś Kolacja: Zielony Groszek I Groszek Cukrowy W Sosie Sezamowym.
Instrukcje
1
Umieść 8 szklanek grochu i 4 szklanki wody w dużym rondlu lub holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
Patelnia Z Sosem
2
Dodać sól, pieprz, mace, goździki, tymianek, i majeranek, przykryć, i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez około 45 minut, aż groszek będzie bardzo miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majeranek
Goździki
Pieprz
Tymianek
Kwiat Muszkatołowy
Groch
Sól
3
Odcedzić groszek, rezerwując płyn do gotowania w sosie. Puree groch w robocie kuchennym lub z młynkiem spożywczym. Jeśli używasz młyna spożywczego, wyrzuć Skórki. Przecieru wcisnąć przez sito do reserved liquid, mieszając dokładnie połączyć. Przykryć i odstawić do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Sito
4
Połącz pozostałe 2 szklanki grochu z pozostałymi 2 szklankami wody w średnim rondlu. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 20 do 25 minut, aż groszek będzie po prostu miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Podczas gdy druga partia grochu jest gotowania, roztopić masło na patelni sauté.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodać zieloną cebulę i smażyć przez około 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
7
Dodać szpinak i miętę i mieszać razem, gotowanie, aż szpinak właśnie zwiędły. Zmiksować z mąką i gotować przez około 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Mąka Uniwersalna
Mięta
8
Odcedzić groszek, rezerwując płyn do gotowania, i wymieszać groszek do ciepłej zupy wraz z mieszaniną szpinaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Groch
Zupa
9
Podgrzewaj, aż zacznie się gotować, dodając zarezerwowany płyn do gotowania grochu-trochę na raz—jeśli zupa jest zbyt gęsta. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Zupa
10
Wlać zupę do turen, i udekorować pokrojone w kostkę tosty i rozdrobnione kwiaty nagietka, w razie potrzeby.