Zupa Z Soczewicy Z Wołowiną to przepis bezglutenowy i bezmleczny na 6 porcji. Jedna porcja zawiera 526 kalorii , 43 g białka i 20 g tłuszczu . Za 2,85 USD za porcję ten przepis pokrywa 45% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Ten przepis zachwycił 36 osób. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 15 minut . Udaj się do sklepu i kup ząbki czosnku, bulion wołowy, pomidory w puszkach i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskuje niesamowity wynik łyżką wynoszący 94% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zupa z soczewicy wołowej , Zupa z soczewicy wołowej i Zupa z soczewicy z jęczmienia wołowego .
Instrukcje
1
Rozgrzej olej w dużym, ciężkim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Wołowinę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
3
Dodaj połowę wołowiny i smaż, aż będzie brązowa, około 8 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś wołowinę do miski. Powtórz z pozostałą wołowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Do garnka dodać seler, marchew, cebulę, czosnek, rozmaryn i oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Słonina Wieprzowa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
5
Smażyć, aż cebula będzie przezroczysta, około 8 minut. Przełóż wołowinę wraz z nagromadzonym sokiem z miski do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina Wieprzowa
6
Dodać bulion i pomidory wraz z sokiem. Doprowadzić zupę do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie, od czasu do czasu mieszając, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
7
Dodaj soczewicę. Przykryj i kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż soczewica będzie miękka, około 40 minut. Wymieszać z pietruszką. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę nalewamy do misek i podajemy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Soczewica
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego