Zupa Z Soczewicy Z Wołowiną

Zupa Z Soczewicy Z Wołowiną
Zupa Z Soczewicy Z Wołowiną to przepis bezglutenowy i bezmleczny na 6 porcji. Jedna porcja zawiera 526 kalorii , 43 g białka i 20 g tłuszczu . Za 2,85 USD za porcję ten przepis pokrywa 45% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Ten przepis zachwycił 36 osób. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 15 minut . Udaj się do sklepu i kup ząbki czosnku, bulion wołowy, pomidory w puszkach i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskuje niesamowity wynik łyżką wynoszący 94% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zupa z soczewicy wołowej , Zupa z soczewicy wołowej i Zupa z soczewicy z jęczmienia wołowego .

Instrukcje

1
Rozgrzej olej w dużym, ciężkim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Wołowinę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
3
Dodaj połowę wołowiny i smaż, aż będzie brązowa, około 8 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś wołowinę do miski. Powtórz z pozostałą wołowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Do garnka dodać seler, marchew, cebulę, czosnek, rozmaryn i oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Smażyć, aż cebula będzie przezroczysta, około 8 minut. Przełóż wołowinę wraz z nagromadzonym sokiem z miski do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodać bulion i pomidory wraz z sokiem. Doprowadzić zupę do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie, od czasu do czasu mieszając, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
7
Dodaj soczewicę. Przykryj i kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż soczewica będzie miękka, około 40 minut. Wymieszać z pietruszką. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę nalewamy do misek i podajemy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
SoczewicaSoczewica
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia59
Magazyn