Zupa Z Soczewicy Z Wołowiną
Zupa Z Soczewicy Z Wołowiną to przepis bezglutenowy i bezmleczny na 6 porcji. Jedna porcja zawiera 526 kalorii , 43 g białka i 20 g tłuszczu . Za 2,85 USD za porcję ten przepis pokrywa 45% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Ten przepis zachwycił 36 osób. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 15 minut . Udaj się do sklepu i kup ząbki czosnku, bulion wołowy, pomidory w puszkach i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskuje niesamowity wynik łyżką wynoszący 94% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zupa z soczewicy wołowej , Zupa z soczewicy wołowej i Zupa z soczewicy z jęczmienia wołowego .
Instrukcje
Rozgrzej olej w dużym, ciężkim garnku na średnim ogniu.
Wołowinę posypać solą i pieprzem.
Dodaj połowę wołowiny i smaż, aż będzie brązowa, około 8 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś wołowinę do miski. Powtórz z pozostałą wołowiną.
Do garnka dodać seler, marchew, cebulę, czosnek, rozmaryn i oregano.
Smażyć, aż cebula będzie przezroczysta, około 8 minut. Przełóż wołowinę wraz z nagromadzonym sokiem z miski do garnka.
Dodać bulion i pomidory wraz z sokiem. Doprowadzić zupę do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie, od czasu do czasu mieszając, około 1 godziny.
Dodaj soczewicę. Przykryj i kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż soczewica będzie miękka, około 40 minut. Wymieszać z pietruszką. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę nalewamy do misek i podajemy.