Zupa z soczewicy i szpinaku z pieczoną czerwoną papryką i melasą z granatów
Zupa z soczewicy i szpinaku z pieczoną czerwoną papryką i melasą z granatów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 213 kalorii, 13g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz extravirgin oliwę z oliwek, soczewicę, bulion wołowy o mniejszej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Gulasz z bakłażana i soczewicy z melasą z granatów, Soczewica Hummus Wrap z granatem Melasa przepis, oraz Papryka czerwona-granat melasa-i-orzech Dip dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pierwsze 5 składników umieścić w holenderskim piekarniku na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut. Wyrzucić liść laurowy i laskę cynamonu. Odstaw soczewicę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Słonina Wieprzowa
Soczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
3
Umieść bakłażan, cebulę i tymianek w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali.
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
4
Skropić olejem; wrzucić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
5
Piec w temperaturze 450 przez 30 minut, mieszając po 15 minutach. Wymieszać 1 szklankę bulionu; piec 10 minut. Wyrzucić tymianek; dodać mieszaninę bakłażana do soczewicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Soczewica
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
6
Wymieszać pozostałe 3 szklanki bulionu i pietruszki; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
7
Zdjąć z ognia.
8
Dodaj szpinak; mieszaj delikatnie, aż szpinak zwiędnie. Wymieszać z solą i pieprzem. Chochla około 1 filiżanka zupy do każdej z 8 misek; skropić każdą porcję z 1 łyżeczką melasy z granatów, a top z około 1 łyżką prażonej czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona Papryka
Melasa Z Granatów
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Chochla
9
Uwaga: jedno wino dobrze komponuje się z ziemskimi, gorzkimi i słodkimi smakami tej zupy: pinot noir. Dobry pinot noir świadczy o własnej ziemistości, a także atrakcyjnej goryczce i" słodkim miejscu " owocowości wiśniowo-granatowej. Spróbuj Pedroncelli "F. Johnson Vineyard" 2003 z Sonoma County, Kalifornia ($15). - Karen MacNeil
Składniki, których będziesz potrzebować
Granat
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Pieczenie Czekoladowych Loków
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)