Zupa Z Soczewicy Curry
Curry zupa z soczewicy może być dobry przepis, aby rozwinąć pole receptury zupy. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 94 kalorie. Ten przepis służy 25. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jeśli masz olej roślinny, marchew, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 35%. Spróbuj Zupa Z Soczewicy Curry, Zupa Z Soczewicy Curry, oraz Zupa Z Soczewicy Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu. Gotować cebulę, marchew i seler, często mieszając, aż zmiękną, o 8 minut.
Dodać czosnek; smażyć przez 1 do 2 minut dłużej.
Dodaj curry; smażyć przez 2 minuty dłużej.
Wymieszać bulion, soczewicę, 2 łyżeczki. sól i 1/2 łyżeczki. pepper. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, przykryć garnek, zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są bardzo miękkie, o 40 protokół.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić. Pracując partiami, połowę zupy przecier w blenderze, aż będzie prawie gładka. Powrót puree zupa na patelnię. Wymieszać z mlekiem kokosowym i podgrzać delikatnie na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając; nie gotować. Doprawić solą i pieprzem. Chochla do misek i posypać posiekaną kolendrę tuż przed podaniem, w razie potrzeby.