Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur zupy, więc dać przegrzebek Chowder spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać sól, akompaniament: herbed ostrygi krakersy, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zupa Z Przegrzebków, Zupa z przegrzebków i kukurydzy, oraz Fish & Scallop Chowder.
Instrukcje
1
Pory dobrze umyć w misce z zimną wodą, następnie wyjąć i dobrze osuszyć. Połowę porów ugotować na maśle w 3-litrowym ciężkim rondlu na małym ogniu, przykryć, od czasu do czasu mieszając, aż będzie bardzo miękka, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Por
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Podczas gotowania pory obrać ziemniaki i pokroić w 1/3-calową kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Por
3
Dodaj wino, gałązkę tymianku i biały pieprz do porów i gotuj, aż większość płynu odparuje, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Pieprz
Por
Tymianek
Wino
4
Dodaj 1/3 szklanki ziemniaków (rezerwa pozostałych pokrojonych w kostkę ziemniaków w misce z zimną wodą), 1/2 szklanki przegrzebki, i sok z małży, następnie gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż ziemniaki będą miękkie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Małży
Przegrzebki
Ziemniak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Odcedzić pozostałe ziemniaki w durszlaku i gotować z marchewką, seler, i pozostałe pory w rondlu 1-quart aż tylko miękkie, o 5 protokół, następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Marchew
Seler
Por
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Patelnia Z Sosem
6
Boczek gotować na patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ostry, o 3 protokół, i przenieść do ręczników papierowych do odsączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
7
Wyjąć i wyrzucić gałązkę tymianku i zupę purée w 2 partiach w blenderze, aż będzie bardzo gładka (zachowaj ostrożność podczas mieszania gorących płynów), a następnie przenieść do miski. Powrót zupy do oczyszczonego rondla, następnie dodać mieszaninę warzywną, Pozostałe przegrzebki, mleko i sól i gotować na umiarkowanym ogniu (nie pozwól gotować), mieszając, aż przegrzebki są po prostu gotowane przez, O 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Przegrzebki
Tymianek
Mleko
Sól
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Podawać posypane boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
9
Każda porcja (nie licząc krakersów) zawiera około 229 kalorii i 6 gramów tłuszczu.
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.