Zupa z pora i ziemniaków
Zupa z pora i ziemniaków może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś boczek, masło, sól i mielony pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 44%. Podobne przepisy to Zupa Ziemniaczana Z Pora, Zupa Ziemniaczano-Porowa, oraz Zupa ziemniaczana, kukurydziana i Por.
Instrukcje
Oczyść pory, odcinając korzenie i końcówki liści. Wykonaj pionowe cięcie od końca korzenia do wierzchołków, uważając, aby nie przeciąć całkowicie. Pory otwierają się teraz jak strony książki, a wszelkie błoto można oczyścić między liśćmi pod kranem. Pokroić oczyszczone pory w paski ćwierć cala.
Roztopić połowę masła na patelni na średnim ogniu.
Saute pory w gorącym maśle, aż zwiędną, 3 do 5 minut; przenieść do powolnej kuchence.
Roztopić pozostałe masło w tej samej patelni na małym ogniu. Stopniowo mieszaj mąkę z roztopionym masłem, aż mieszanina utworzy kępę ciasta. Powoli strumień rosół z kurczaka na patelni, stale ubijając aż bulion jest całkowicie włączone; wlać mieszaninę w powolnej kuchence.
Do wolnej kuchenki dodać boczek i ziemniaki. Doprawić solą i pieprzem; wymieszać.
Gotuj na niskim poziomie, aż ziemniaki będą miękkie, mieszając wodę w mieszaninie, jeśli zrobi się zbyt gęsta, co najmniej 2 godziny. Wymieszaj pół na pół i kontynuuj gotowanie przez 1 godzinę.