Zupa z pieczonej dyni z jabłkami i boczkiem
Zupa z pieczonej dyni z jabłkami i boczkiem wymaga ok. 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 12 i kosztuje 1,33 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 260 kalorii. Sprawdza się jako zupa przyjazna dla budżetu. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, cebulę, marchew i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zupa z pieczonej dyni z jabłkami i Garam Masala, Zupa z pieczonej dyni z dzikim ryżem i jabłkami, oraz Zupa z pieczonej dyni i boczku.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Umieść squash w dużej misce i skropić oliwą z oliwek; wymieszać do pokrycia; posypać solą i pieprzem.
Rozprowadzić na patelni do pieczenia w jednej warstwie. Piecz squasha w rozgrzanym piekarniku, obracając raz, aż do przetargu widłowego i karmelizacji; 30 do 40 minut.
Umieść boczek w holenderskim piekarniku i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Usuń plastry boczku na wyłożoną ręcznikiem papierowym talerz, zachowując kapanie na patelni.
Cebulę, seler, marchewkę, liść laurowy, curry, tymianek oraz sól i pieprz umieść w piekarniku holenderskim. gotuj w boczku, aż marchewka i seler będą miękkie.
Wymieszać w jabłkach i gotowane squash i gotować kolejne 5 protokół. Czosnek wymieszać z mieszaniną i gotować jeszcze 1 minutę.
Wlać cydr jabłkowy na mieszaninę; zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; pozwalają zmniejszyć do około połowy jego pierwotnej objętości. Wymieszać bulion z kurczaka; dusić na średnim ogniu przez około 20 minut.
Zupę Puree w małych partiach w blenderze lub użyj blendera zanurzeniowego. Jeśli używasz blendera, nie napełniaj blendera więcej niż w połowie drogi. Podczas mieszania gorących płynów zawsze zdejmuj środkową pokrywę blendera stojącego, aby para mogła uciec. Przykryj otwór ręcznikiem do naczyń podczas mieszania. Gałkę muszkatołową wymieszać z zupą.
Udekorować każdą miskę 1 łyżką kwaśnej śmietany i niektóre kawałki boczku służyć.