Zupa z pieczonego kalafiora z olejem z orzechów laskowych
Zupa z pieczonego kalafiora z olejem z orzechów laskowych to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 12 i kosztuje 85 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 86 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, mleko, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Pieczonego Kalafiora I Orzechów Laskowych, Zupa Z Pieczonego Kalafiora, oraz Zupa Z Pieczonego Kalafiora dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń białą papierową skórę z główki czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków). Owiń w folię. Ułóż kalafior w jednej warstwie na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Dodaj czosnek do patelni.
Piec czosnek i kalafior w 425 przez 35 minut lub do złotego koloru, obracając kalafior po 20 minutach. Fajne 10 minut. Oddzielne ząbki czosnku; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; saute 8 minut lub do miękkości, często mieszając.
Dodaj mleko, bulion i gałązki tymianku; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Wyrzucić gałązki tymianku. Wymieszać z miąższem czosnkowym i kalafiorem.
Połowę mieszanki mlecznej umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Wlać do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną mleka. Wymieszać z olejem z orzechów laskowych, solą i pieprzem. Chochla 1 filiżanka zupy do każdej z 12 misek; top każdej porcji z 2 łyżeczki natki pietruszki.