Zupa z kurczaka żniwnego
Harvest Chicken Soup to przystawka dla 10 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny ma 114 kalorii , 10 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Za 72 centy za porcję przepis ten pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 2 godzin i 55 minut . Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Mieszanka papryki, cukinii, marchewki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 56% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy znajdziesz w przepisach na zupę Fall Harvest Soup , koktajl Farm TO TABLE z malinami, białymi i jagodami z okazji 4 lipca od Harvest Spirits oraz ciasto Autumn Harvest Cake .
Instrukcje
Pokrój jedną cebulę; odłóż na bok. Pokrój pozostałe dwie; umieść w holenderskim piekarniku z kurczakiem, wodą, selerem, solą i pieprzem. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny lub do momentu, aż kurczak i warzywa będą miękkie.
Wyjmij kurczaka; odłóż na bok. Wyrzuć seler i cebulę.
Do bulionu dodaj pomidory, marchewki, bulion i posiekaną cebulę. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut lub do momentu, aż marchewki będą miękkie.
Wyjmij mięso z kości i pokrój kurczaka w kostkę; dodaj do zupy z cukinią i groszkiem. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut lub do momentu, aż cukinia będzie miękka. Przełóż do misek.