Zupa z kopru włoskiego i szpinaku z jogurtem z pieczonej papryki

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupę, więc spróbuj zupy z kopru włoskiego i szpinaku z jogurtem z pieczonej papryki. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 89 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz sok z cytryny, por, Cebulki kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zupa z cukinii i kopru włoskiego z pieczonym Puree z czerwonej papryki, Pieczona zupa z czerwonej papryki i szpinaku z orzo, oraz Zupa z soczewicy i szpinaku z pieczoną czerwoną papryką i melasą z granatów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 15 minut lub do poczernienia.
Umieścić w papierowej torbie; złożyć, aby szczelnie zamknąć.
Odstawić na 10 minut. Obrać i posiekać; odstawić.
Przyciąć twarde zewnętrzne liście z kopru włoskiego. Pierzaste liście mierzyć 2 łyżki; odstawić.
Usunąć i wyrzucić łodygi.
Przetnij żarówki na pół wzdłuż; Odrzuć rdzeń. Cebulki posiekać, aby zmierzyć około 4 filiżanek.
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać cebulkę kopru włoskiego, por i kolejne 3 składniki (przez sól); przykryć i gotować 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj bulion, wodę i liść laurowy; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 12 minut. Odrzuć liść laurowy. Wymieszać ze szpinakiem i czarnym pieprzem.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na 5 minut w temperaturze pokojowej.
Połowę mieszanki kopru włoskiego wlać do blendera.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Wlać do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną kopru włoskiego. Powrót puree zupa na patelnię; podgrzewać na średnim ogniu 2 minut lub do dokładnie ogrzane.
Połącz pieczoną paprykę, jogurt, skórkę z cytryny, sok z cytryny i zmieloną czerwoną paprykę w robocie kuchennym; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Chochla o 3/4 Puchar zupy do każdego z 8 misek; góry każdej porcji z 2 łyżki mieszanki jogurtu.
Dekoruj liśćmi kopru włoskiego.