Zupa Z Kiełbasy Z Soczewicy

Zupa Z Kiełbasy Z Soczewicy
Zupa z kiełbasy z soczewicy jest bezglutenowe przepis z 10 porcjami. Na 7,01 zł za porcję, ten przepis okładki 72% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 160g białka, 130 g tłuszczu, oraz w sumie 2099 kalorii. 78 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz parmezan, zieloną soczewicę, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Sprawdza się jako drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest świetne. Spróbuj Kiełbasa Zupa Z Soczewicy, Zupa Z Kiełbasy I Soczewicy, oraz Zupa Z Kiełbasy Z Soczewicy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce przykryj soczewicę wrzącą wodą i odstaw na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Drenaż.
3
W dużym garnku na średnim ogniu, rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć cebulę, por, czosnek, sól, pieprz, tymianek, i kminek przez 20 minut, lub aż warzywa są przezroczyste i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Dodaj seler i marchew i saute przez kolejne 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
5
Dodać wywar z kurczaka, pastę pomidorową i osuszoną soczewicę, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę, lub aż soczewica są gotowane przez i miękkie. Sprawdź przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
SoczewicaSoczewica
6
Dodać kielbasa i czerwone Wino i gotować na wolnym ogniu, aż kielbasa jest gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
KielbasaKielbasa
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
7
Podawać skropione oliwą z oliwek i posypane tartym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
8
Umieścić kurczaki, cebulę, marchew, seler, pasternak, pietruszka, tymianek, koperek, czosnek, sól i pieprz w garnku 16 do 20-quart z 7 kwarty wody i doprowadzić do wrzenia. Przejrzyj powierzchnię w razie potrzeby. Gotować na wolnym ogniu przez 4 godziny. Przecedzić całą zawartość garnka przez durszlak, odrzucając kurczaka i warzywa, i schłodzić. Odrzuć stwardniały tłuszcz, a następnie zapakuj bulion w pojemniki na ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
PasternakPasternak
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
KoperKoper
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia

Składniki

2(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2(może być lub przeglądać)cały czarny pieprzcały czarny pieprz7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimarchew pokrojona w kostkę (4 do 6 marchewek)marchew pokrojona w kostkę (4 do 6 marchewek)6marchew bez skórki i połówkimarchew bez skórki i połówki7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiseler pokrojony w kostkę (8 łodyg)seler pokrojony w kostkę (8 łodyg)4łodygi selera z liśćmi, cięte w trzeciełodygi selera z liśćmi, cięte w trzecie7kilogramykurczakikurczaki454Orzechy dowolne (posiekane)Francuska zielona soczewica (polecane: du Puy)Francuska zielona soczewica (polecane: du Puy)20gałązkiświeży koperekświeży koperek20gałązkiPietruszka zwyczajna, świeżaPietruszka zwyczajna, świeża15gałązkipokroić w kliny, 1 )pokroić w kliny, 1 )1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielone świeże liście tymiankumielone świeże liście tymianku1Głowaczosnek, nieobrany i pokrojony w 1/2 przekrojuczosnek, nieobrany i pokrojony w 1/2 przekroju2Duże goździkiłyżka mielonego czosnkułyżka mielonego czosnku11 funt cukinii,kminek mielonykminek mielony454Orzechy dowolne (posiekane)kiełbasa, pokrojona w 1/2 długości i pokrojona w plasterki o grubości 1/3 calakiełbasa, pokrojona w 1/2 długości i pokrojona w plasterki o grubości 1/3 cala1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2(zima)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane pory, tylko białe i jasnozielone części (2 Pory)posiekane pory, tylko białe i jasnozielone części (2 Pory)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek plus dodatkowo do porcjioliwa z oliwek plus dodatkowo do porcji3largescebula nieobrana i ćwiartkacebula nieobrana i ćwiartka10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo starty parmezan, do serwowaniaŚwieżo starty parmezan, do serwowania4pasternak nieobrany i pokrojony w 1/2, opcjonalniepasternak nieobrany i pokrojony w 1/2, opcjonalnie596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2(zima)wino czerwone wytrawne lub ocet winny czerwonywino czerwone wytrawne lub ocet winny czerwony9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula żółta pokrojona w kostkę (3 duże)cebula żółta pokrojona w kostkę (3 duże)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia93
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn