Zupa z kapusty i białej fasoli z Prosciutto
Zupa z kapusty i białej fasoli z Prosciutto może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury zupy. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 229 kalorii, 7G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz kapustę savoy, rosół z kurczaka, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Toskańska zupa z białej fasoli z Prosciutto, Zupa z kapusty i białej fasoli, oraz Zupa Z Kapusty, Białej Fasoli I Kiełbasy.
Instrukcje
W dużym garnku rozgrzać olej na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać czosnek i pomidory i gotować, często mieszając, przez 5 protokół.
Dodać kapustę, wodę, bulion, rozmaryn i sól. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, aż kapusta będzie miękka, o 20 protokół.
Wymieszać w fasoli i gotować na wolnym ogniu aż tylko przez, o 3 protokół. Zupę pokroić w miseczki i posypać prosciutto na wierzch.
Zalecenie dotyczące wina: we włoskim winie trwa rewolucja, w której dostępnych jest więcej opcji niż kiedykolwiek z południowych regionów kraju. Spróbuj Greco di Tufo, bogatej, ziemistej, orzechowej bieli z kampanii, jako doskonały dodatek do tej rustykalnej zupy.
Uwagi: piękne marszczone liście sprawiają, że kapusta Savoy jest najbardziej atrakcyjnym członkiem rodziny kapusty. Ma również niepowtarzalny smak, łagodniejszy niż inne odmiany, nawet trochę słodki. Ale z pewnością możesz zastąpić zwykłą zieloną kapustę tutaj, jeśli wolisz.