Zupa z kapusty
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj zupę z kapusty. Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 104 kalorie . Za 43 centy za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 9 fanów. Mieszanka kapusty, ziemniaków, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 77% . Podobne przepisy to Chicken Pasta Primavera - Flower Patch Farmgirl Style , Cabbage Soup oraz Chicken Sausage, White Bean and Cabbage Soup .
Instrukcje
W dużym rondlu, na średnim ogniu, podsmaż wołowinę, aż straci różowy kolor; odcedź.
Dodaj cebulę i seler; gotuj, aż zmiękną. Wymieszaj wodę, fasolę, pomidory, kapustę, proszek chili i sól; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20-30 minut lub do momentu, aż kapusta zmięknie. Na wierzch każdej miski połóż puree ziemniaczane, jeśli chcesz.