Zupa z homara i kukurydzy z pieczoną śmietaną z czerwonej papryki
Zupa z homara i kukurydzy z kremem z pieczonej czerwonej papryki może być właśnie zupą, której szukasz. Ten przepis służy 16. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 12g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i podnieś boczek, krem z pieczonej czerwonej papryki, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Pieczona zupa kukurydziana z homarem, Pieczony pieprz i kukurydza Chowder, oraz Zupa Kukurydziana Z Kremem Z Czerwonej Papryki.
Instrukcje
Wieszak na żywność z natryskiem do gotowania; umieścić na grillu na średnio gorących węglach.
Umieść kukurydzę na stojaku i gotować 5 minut z każdej strony lub aż lekko rumiane. Chłodny; odciąć ziarna i odstawić, rezerwując kolby.
Przynieś 6 litrów wody i 1 łyżkę soli do wrzenia w dużym garnku.
Zanurz homary, głową, we wrzącej wodzie; wróć do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut dla pierwszego funta i 3 minut dla każdego dodatkowego funta.
Usuń mięso ze szponów i ogonów; odstaw mięso na bok.
Umieść kolby kukurydzy i 10 szklanek wody w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę. Wyrzuć kolby kukurydzy; wlej płyn przez cienki sitko z siatki drucianej do dużego pojemnika, odrzucając ciała stałe. Odstawić płyn na bok.
Boczek ugotować w dużym garnku, aż będzie chrupiący; usunąć boczek, rezerwując 2 łyżki kapieli na patelni. Odstaw boczek na bok.
Podsmażyć cebulę w gorących kapiących 5 minut lub do miękkości.
Dodaj zarezerwowany płyn i ziemniaki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić 15 minut lub aż ziemniaki będą miękkie. Wymieszać kukurydzę, mięso homara, mleko i następne 3 składniki; gotować na średnim ogniu 10 minut lub aż mieszanina prawie się zagotuje.
Zdjąć z ognia; wymieszać z bazylią. Każdą porcję uzupełnij boczkiem i kremem z pieczonej czerwonej papryki.
Podawać z krakersami, w razie potrzeby.