Zupa z czarnej fasoli z salsą z awokado
Zupa z czarnej fasoli z awokado Salsan jest bezglutenowe i wegetariańskie zupa. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 226 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 291 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz śmietanę, chipotle salsa, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Awokado Z Salsą Z Czarnej Fasoli, Salsa z czarnej fasoli i awokado, oraz Salsa Awokado Z Czarnej Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 2-quart fasola lekko zacieru ziemniaczanego. Wymieszać w wodzie, pomidory, chipotle salsa i kminek.
Podgrzać do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ciepło. Przykryć; dusić 8 minut, mieszając od czasu do czasu. Uncover; dusić 2 minuty dłużej lub do zupy jest lekko zgęstnieje.
Tymczasem w małej misce delikatnie wrzuć awokado, skórkę z limonki, sok z limonki, kolendrę i sól.
Chochla 1 szklanka zupy do każdej z 4 misek. Top każdej porcji z 1/4 szklanki awokado salsa.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 58 dolarów.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.