Przepis Zupa Wonton z Bok Choy jest gotowy w około 8 godzin i zdecydowanie jest super bezmleczne opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Ten przepis służy 6. To danie główne ma 860 kalorii, 66g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Na $3.99 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet ryżowy, imbir, opakowania wonton i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, oraz Enoki Mushroom Wonton Soup W / Grillowane Baby Bok Choy.
Instrukcje
1
Dusić żeberka wieprzowe, kurczak, szalotki, imbir, i wody w 6-do 8-quart wysoki wąski garnek, odkryte, aż mięso jest bardzo miękkie i rozpada się, 4 1/2 do 5 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wieprzowe
Zielona Cebula
Mięso
Imbir
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Wlać bulion przez sito do dużej miski i wyrzucić ciała stałe. Bulion chłodny, odsłonięty, następnie schłodzić, przykryty, co najmniej 1,5 godziny.
Wymieszaj razem wieprzowinę, żółtko, szalotki, imbir, sos sojowy, ocet, olej sezamowy, sól i biały pieprz w misce w 1 kierunku ręką, aż po prostu połączysz (nie przepracuj, bo wypełnienie będzie trudne).
Umieść 1 owijkę wonton na powierzchni roboczej (Pozostałe owijki należy przykryć folią). Łyżka zaokrąglona łyżeczka wypełnienia w środku kwadratu, a następnie myć wodę wokół krawędzi. Podnieś 2 przeciwległe rogi, aby utworzyć trójkąt i otoczyć wypełnienie, mocno naciskając krawędzie wokół Kopca wypełnienia, aby wyeliminować kieszenie powietrzne i uszczelnienie. Zwilżyć przeciwległe rogi długiego boku. Curl zwilżone rogi ku sobie, nakładając jeden na drugim, i ostrożnie naciśnij rogi razem do uszczelnienia. Zrób więcej wontonów w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
1
Odtłuścić tłuszcz z bulionu, a następnie doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu w garnku 5 - do 6-quart. Wymieszać bok choy, sól, i biały pieprz i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż bok choy jest chrupiąca-delikatna, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Pieprz
Bok Choy
Bulion
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać wontons i gotować na wolnym ogniu, odkryte, delikatnie mieszając, aż nadzienie jest po prostu gotowane przez, o 3 protokół (cut 1 otwarte, aby sprawdzić).
1
* Bulion można schłodzić do 1 dnia. * Wontons mogą być wykonane 1 miesiąc do przodu. Zamrozić w 1 warstwie na plastikowej blasze do pieczenia, aż będzie jędrna, około 30 minut, a następnie przenieść do zamykanej plastikowej torby i przechowywać zamrożone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.