Zupa Pot Likker
Zupa Pot Likker może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 94 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 348 kalorii, 26g białka, oraz 22g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś marchew, zielenie collard, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Jesień. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 23 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa Pot Likker, Zupa Pot Liquor (Likker) , oraz Instant Pot Chicken Pot Pie Soup dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś szynkę i 8 szklanek wody do wrzenia w holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Gotować 5 minut; odcedzić. Rezerwa skoków; wytrzeć holenderski piekarnik czyste.
Podsmażyć cebulę i marchewkę na gorącym oleju w holenderskim piekarniku na średnim ogniu 4 do 5 minut lub do miękkości; dodać czosnek, i gotować 1 minutę.
Dodaj wino; gotuj, mieszając od czasu do czasu, 2 minuty lub aż wino zmniejszy się o połowę.
Dodać skoki, 8 szklanki wody, sól, i pokruszony czerwony pieprz do mieszaniny cebuli, i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu 3 godziny lub do szynki skoki są miękkie.
Usuń stawy skokowe i pozostaw do ostygnięcia 30 minut.
Usunąć mięso z kości; wyrzucić kości.
Przenieść mięso do szczelnego pojemnika; przykryć i schłodzić. Przykryć holenderski piekarnik pokrywką i schłodzić zupę 8 godzin.
Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z zupy w holenderskim piekarniku. Wymieszać z bulionem mięsnym i warzywnym.
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Stopniowo mieszać w collards. Zmniejszyć ogień, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 45 do 50 minut lub aż collards są miękkie.
Podawać z grzankami z chleba kukurydzianego.
Kuchnia ekspresowa zupa garnkowa Likker: Pomiń szynkę i sól. Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami w Kroku 2, sauting 1/2 lb. polędwica wieprzowa wędzona bez kości, posiekana, z cebulą i marchewką. Wymieszać 2 łyżki. podstawa zupy z szynki, bulion, 8 szklanek wody i czerwona papryka. Doprowadzić do wrzenia. Stopniowo mieszać w collards; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 45 minut lub aż collards są miękkie. Przygotowanie: 20 min., Gotowanie: 53 min.
Hiszpańska zupa Fasolowo-fasolowa: Pomiń szynkę, bulion, sól i czerwony pieprz. Saut 1/2 lb. wędzone chorizo, posiekane, w holenderskim piekarniku na średnim ogniu 6 do 8 minut lub aż rumiane.
Wyjąć łyżką szczelinową; wytrzeć piekarnik do czysta. Postępuj zgodnie z przepisem w Kroku 2, sauting 1 średnie ziemniaki, kostki, z cebulą i marchewką. Wymieszać w 1 (48-oz.) Pojemnik rosół z kurczaka. Kontynuuj przepis zgodnie z Instrukcją w kroku 6, zastępując 1/2 (16-oz.) pakiet świeży jarmuż, umyte i przycięte, dla collards, i mieszając w chorizo z jarmużu. Wymieszać w 1 (5-oz.) może biała fasola, opłukane i osuszone, i, w razie potrzeby, 1 (14-oz.) można rosół z kurczaka podczas ostatnich 5 minut gotowania. Pomiń Grzanki Z Chleba Kukurydzianego. Ta obfita zupa sama w sobie stanowi świetny posiłek lub podaje się ją z chrupiącym chlebem i serem (lubimy Manchego). Przygotowanie: 20 min.; Kucharz: 1 godz., 6 min.