Zupa pietruszkowo-korzeniowa z Truflowanymi Kasztanami

Zupa pietruszkowo-korzeniowa z Truflowanymi Kasztanami
Need a zupa bezglutenowa, pierwotna i wegetariańska? Zupa pietruszkowo-korzeniowa z Truflowanymi Kasztanami może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje $7.36 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 215 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, ząbki czosnku, tymianek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Jest idealny do Jesień. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zupa Z Korzenia Selera Z Brukselką I Kasztanami, Zupa Z Korzenia Selera, Kopru Włoskiego I Słodkich Ziemniaków Z Pietruszką Migdałową, oraz Brukselka z kasztanami, Pancettanem i pietruszką.

Instrukcje

1
Cebulę i czosnek ugotować na maśle w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie i złocisty, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj korzeń pietruszki, tymianek, liść laurowy, biały pieprz i 3/4 łyżeczki soli i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż korzeń pietruszki zacznie mięknąć, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TymianekTymianek
SólSól
3
Dodaj wodę i bulion i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, aż korzeń pietruszki będzie bardzo delikatny, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
BulionBulion
WodaWoda
4
Wyrzucić tymianek i liść laurowy i wymieszać z olejem. Zupa Purée w partiach w blenderze do uzyskania gładkości (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów), przenosząc do miski. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, cienka do pożądanej konsystencji z wodą. Doprawić solą, a następnie wrócić do oczyszczonego garnka, aby zachować ciepło, przykryty, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
TymianekTymianek
WodaWoda
SólSól
ZupaZupa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
GarnekGarnek
5
Kasztany golić za pomocą krajalnicy z regulowanym ostrzem lub ostrej obieraczki do warzyw tak cienko, jak to możliwe na każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
1
Zupę, bez kasztanów, można zrobić 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, aż ostygnie, a następnie przykryć. Podgrzać na małym ogniu, w razie potrzeby rozcieńczyć wodą. Kasztany ogolić na zupie tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
WodaWoda
ZupaZupa
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia39
Magazyn