Zupa marchewkowo-jabłkowa

Zupa marchewkowo-jabłkowa trwa około 45 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 7 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 104 kalorie . Za 92 centy za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. Dobrze sprawdza się jako przystawka. To dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i Whole 30. Mieszanka liścia laurowego, bulionu z kurczaka, selera i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 73% . Ta ocena jest dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Danie jesienne z pieczoną marchewką i jabłkiem w cydrze , Zupa marchewkowa z blendera i Zupa marchewkowa z kolendrą .
Instrukcje
Rozpuść margarynę w dużym rondlu.
Dodaj marchewkę, jabłka, cebulę i seler; smaż i mieszaj, aż cebula zmięknie, około 5 minut.
Dodaj bulion, szałwię, pieprz i liść laurowy; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut lub do momentu, aż marchewki będą miękkie.
Wyjmij liść laurowy. Ostudź zupę przez 5 minut. Zmiksuj jedną trzecią na raz w blenderze lub robocie kuchennym. Wróć do rondla; przykryj i gotuj na średnim ogniu, aż się podgrzeje.