Zupa marchewkowo-jabłkowa

Zupa marchewkowo-jabłkowa
Zupa marchewkowo-jabłkowa trwa około 45 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 7 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 104 kalorie . Za 92 centy za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. Dobrze sprawdza się jako przystawka. To dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i Whole 30. Mieszanka liścia laurowego, bulionu z kurczaka, selera i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 73% . Ta ocena jest dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Danie jesienne z pieczoną marchewką i jabłkiem w cydrze , Zupa marchewkowa z blendera i Zupa marchewkowa z kolendrą .

Instrukcje

1
Rozpuść margarynę w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
¼ Czubatej Szklanki Mąki¼ Czubatej Szklanki Mąki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj marchewkę, jabłka, cebulę i seler; smaż i mieszaj, aż cebula zmięknie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodaj bulion, szałwię, pieprz i liść laurowy; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut lub do momentu, aż marchewki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
4
Wyjmij liść laurowy. Ostudź zupę przez 5 minut. Zmiksuj jedną trzecią na raz w blenderze lub robocie kuchennym. Wróć do rondla; przykryj i gotuj na średnim ogniu, aż się podgrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Puszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok ZachowanyPuszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok Zachowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia28
Magazyn