Zupa marchewkowa (Sopa de Zanahoria)
Przepis Zupa marchewkowa (Sopa de Zanahoria) może zaspokoić pragnienie Ameryki Południowej w około 45 minut. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 80 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jest idealny do Jesień. 75 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz cebulę, ziemniaki, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę lubiło tę zupę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa z marchwi i klopsików (Sopa de Zanahoria y Albondigas), Ensalada de Zanahoria y Remolacha (Sałatka z marchwi i buraków), oraz Zupa czosnkowa (Sopa de Ajo) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i marchew i gotować przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać czosnek i kminek i gotować mieszając przez około 1 minutę.
Dodaj wodę, kurczak lub bulion warzywny, ziemniaki, sól i pieprz do smaku.Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio niski i gotować, aż warzywa będą miękkie o 30 protokół.
Dodać kolendrę i przenieść zupę do blendera i pureé do gładkiej pracy w partiach, jeśli to konieczne.Wrzucić zupę do garnka i gotować na średnim małym ogniu, mieszając raz i doprawić do smaku.Wrzuć zupę do miseczek i udekoruj kolendrą.