Zupa Kukurydziano-Krabowa Z Jajkiem
Przepis Corn-Crab Egg Drop Soup jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 107 kalorii, 11g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Jeśli masz szczyptę pieprzu, sól, sherry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako zupa. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest solidne. Podobne przepisy to Zupa z jajkiem na słodko, Chińska zupa z kurczaka i kukurydzy (Jajko), oraz Zupa jajeczna z kaczki, kukurydzy i kapusty.
Instrukcje
Wymieszać bulion, kukurydzę, sos sojowy, sherry, piernik, sól i biały pieprz w rondlu 3-quart.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Wymieszać skrobię kukurydzianą i zimną wodę. Mieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej, owoców morza i cebuli do mieszaniny bulionu.Gotować 1 do 2 minut lub aż zgęstnieje; zdjąć z ognia.
Białka ubić lekko (Nie aż do spienienia); wlać powoli do mieszaniny bulionu, stale mieszając widelcem, aż białka uformują nitki. Wymieszać 1 łyżeczkę octu i olej sezamowy.
Podawać z sosem pieprzowym i dodatkowym octem.