Zupa kukurydziana z awokado na zimno z olejem kolendrowym
Zimna zupa kukurydziana z awokado z olejem kolendrowym jest bezglutenowe i wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz jędrne-Dojrzałe kalifornijskie awokado, wodę, ucho kukurydzy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Spróbuj Zupa kukurydziana z awokado na zimno z olejem kolendrowym, Zimna Zupa Z Awokado Ze Słodką Kukurydzą I Boczkiem, oraz Meksykańska zupa Kolendrowa z zimnego ogórka dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Piecz kukurydzę na stojaku palnika gazowego na dużym ogniu, obracając się od czasu do czasu szczypcami, aż ziarna zostaną zwęglone w miejscach, 4 do 5 minut. (Alternatywnie, podgrzać suche dobrze przyprawione patelni żeliwnej i pieczonej kukurydzy na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając od czasu do czasu, o 10 protokół.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Szczypce
2
Przenieś kukurydzę na deskę do krojenia i, gdy będzie wystarczająco chłodna, pokrój ziarna z kolby ostrym nożem, a następnie pokrój kolbę na trzecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Nóż
3
Przynieś ziarna, kawałki kolby, 4 szklanki wody, czosnek, sól i 1/2 szklanki cebuli do wrzenia w rondlu 3-ćwiartkowym i gotuj, aż płyn zmniejszy się do około 3 filiżanek, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Zdjąć z ognia i schłodzić, odsłonięte. Odrzuć kawałki kolby.
5
Mieszanka kukurydzy Purée wraz z chile i pozostałe 3/4 szklanki cebuli w blenderze, a następnie przelać przez sito o drobnych oczkach do miski, naciskając mocno, a następnie odrzucając ciała stałe. Zwrot bulionu do oczyszczonego blendera.
Połowę i Wgłębić Pozostałe awokado i zgarnąć małe kulki z miąższu nożem do kulek melona, a następnie delikatnie wrzucić do miski z pozostałą łyżką soku z limonki.