Zupa kukurydziana z awokado na zimno z olejem kolendrowym

Zupa kukurydziana z awokado na zimno z olejem kolendrowym
Zimna zupa kukurydziana z awokado z olejem kolendrowym jest bezglutenowe i wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz jędrne-Dojrzałe kalifornijskie awokado, wodę, ucho kukurydzy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Spróbuj Zupa kukurydziana z awokado na zimno z olejem kolendrowym, Zimna Zupa Z Awokado Ze Słodką Kukurydzą I Boczkiem, oraz Meksykańska zupa Kolendrowa z zimnego ogórka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piecz kukurydzę na stojaku palnika gazowego na dużym ogniu, obracając się od czasu do czasu szczypcami, aż ziarna zostaną zwęglone w miejscach, 4 do 5 minut. (Alternatywnie, podgrzać suche dobrze przyprawione patelni żeliwnej i pieczonej kukurydzy na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając od czasu do czasu, o 10 protokół.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
2
Przenieś kukurydzę na deskę do krojenia i, gdy będzie wystarczająco chłodna, pokrój ziarna z kolby ostrym nożem, a następnie pokrój kolbę na trzecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
NóżNóż
3
Przynieś ziarna, kawałki kolby, 4 szklanki wody, czosnek, sól i 1/2 szklanki cebuli do wrzenia w rondlu 3-ćwiartkowym i gotuj, aż płyn zmniejszy się do około 3 filiżanek, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Zdjąć z ognia i schłodzić, odsłonięte. Odrzuć kawałki kolby.
5
Mieszanka kukurydzy Purée wraz z chile i pozostałe 3/4 szklanki cebuli w blenderze, a następnie przelać przez sito o drobnych oczkach do miski, naciskając mocno, a następnie odrzucając ciała stałe. Zwrot bulionu do oczyszczonego blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Ćwiartkę, pestkę i obrać 1 awokado, następnie dodać do blendera z 2 łyżkami soku z limonki i przecier na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
AwokadoAwokado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Przelej zupę do miski i przykryj powierzchnię folią. Przykryć miskę folią i schłodzić zupę co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Kolendrę przecier, olej i sól w oczyszczonym blenderze, skrobając boki blendera kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wlać olej do oczyszczonego Sitka o drobnych oczkach ustawionego nad miską i odstawić na 15 minut (nie naciskać na ciała stałe). Wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Połowę i Wgłębić Pozostałe awokado i zgarnąć małe kulki z miąższu nożem do kulek melona, a następnie delikatnie wrzucić do miski z pozostałą łyżką soku z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
AwokadoAwokado
MelonMelon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wymieszać crema i pozostałe 2 łyżki wody w małej misce, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Doprawić solą i chochlą do 6 płytkich miseczek do zupy. Podzielić kulki awokado między miseczki, a następnie skropić crema i olej kolendrowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
AwokadoAwokado
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
SólSól
ZupaZupa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
1
* Zupę można schłodzić do 1 dnia.* Olej kolendrowy może być wykonany 3 godziny wcześniej i schłodzony, pokryty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
ZupaZupa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn