Zupa klopsikowo–Orzo z kurczaka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy Klopsikowo–Orzo z kurczaka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.0 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 463 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać worek szpinak baby, kiełbasa z kurczaka, orzo, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Fowl Ball: Wiosenna zupa Klopsikowa z kurczaka z Orzo, Zupa cytrynowa, Orzo i klopsiki, oraz Zupa klopsikowa z indyka z Orzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu z wrzącą osoloną wodą, gotować orzo, aż będzie al Dente, o 8 protokół.
Odcedzić i spłukać orzo pod zimną wodą do ostygnięcia.
W międzyczasie, w średnim garnku do zupy, podgrzać oliwę do połysku.
Dodać klopsiki z kurczaka i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będą lekko rumiane, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś klopsiki na talerz.
Dodać czosnek do garnka i gotować na umiarkowanym ogniu, aż lekko złoty, o 1 minutę.
Dodać bulion z kurczaka, doprowadzić do duszenia i doprawić solą i pieprzem.
Dodać klopsiki do bulionu i gotować na wolnym ogniu, aż są gotowane przez, o 3 protokół.
Dodać szpinak i ostudzone orzo do gotującego się bulionu i gotować, mieszając, aż szpinak zwiędnie i zupa jest gorący, o 1 minutę. Zupę klopsikowo-orzo wrzucić do płytkich miseczek i podawać.