Zupa jajeczna, cytrynowa i ryżowa (Avgolemono Soupa)
Zupa jajkowa, cytrynowa i ryżowa (Avgolemono Soupa) może być właśnie zupą, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,02 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 88 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać ryż, jajka, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Soupan Avgolemono (Grecka Zupa Jajkowo-Cytrynowa), Grecka Zupa Jajkowo-Cytrynowa (Avgolemono Soupa), oraz Soupan Avgolemono dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na średniej patelni na dużym ogniu zagotuj bulion i ryż. Zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest tender do gryzienia, 15 do 20 protokół.
Dodać sól i pieprz do smaku.
W misce ubić jajka, sok z cytryny i 1/4 szklanki wody do wymieszania. Stopniowo ubij około filiżanki gorącej mieszaniny bulionu. Następnie stopniowo ubijaj mieszaninę jaj na bulion i mieszankę ryżu. Wymieszać na małym ogniu tylko do gorąca, 1 do 3 minut; nie gotować lub zupa może zsiadać. Chochla do misek.