Zupa jagodowo-jogurtowa z limonką
Zupa jagodowo-jogurtowa z limonką może być właśnie tą zupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 131 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5 i kosztuje $1.24 za porcję. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, grecki jogurt, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jagodowe Muffinki Jogurtowe, Schłodzona zupa pomidorowa z Kolendro-jogurtowym wirem, oraz Jogurt Jagodowo-Limonkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zarezerwuj kilka małych jagód do dekoracji.
Pozostałe jagody umieścić w dużym rondlu i zalać 1/2 szklanki wody. Wymieszać z miodem i cynamonem. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, o 5 protokół. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jagody zaczną mięknąć i wydzielać płyn, około 2 minut.
Przełożyć do miski i lekko ostudzić. Przecier z jagód mieszamy w blenderze na gładką masę.
Przenieść do dużej miski, przykryć i przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone, co najmniej 2 godziny.
Połączyć 2 Łyżki. jogurt, sok z limonki, Skórka z limonki i cukier w małej misce. Wymieszać, wymieszać, przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowa do podania zupy.
Tuż przed podaniem ubijamy Pozostałe 1 3/4 szklanki jogurtu do mieszanki jagodowej. Zupa z chochli do schłodzonych misek. Upuść 2 łyżeczki. mieszanki limonkowo-jogurtowej do środka każdej miski. Użyj końcówki ostrego noża, aby wykonać ozdobne wiry.
Udekoruj zarezerwowanymi jagodami i podawaj na zimno.