Zupa Grzybowo-Hummusowa
Zupa Grzybowo-Hummusowa może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 30g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na $3.4 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 32 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz tymianek, szalotki, Madera wina, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć grecki jogurt można śledzić to danie główne z Greckie Ciastka Jogurtowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Hummus z pieczarkami i pieczonym czosnkiem, Zupa Hummusowa, oraz Schłodzona Zupa Hummusowa.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotki i gotować do miękkości, o 3 protokół.
Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem i gotować, aż płyn z grzybów odparuje, około 15 minut.
Dodać czosnek i gotować 1 minutę.
Dodaj wino Madera i gotować 2 protokół, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Dodać bulion i tymianek; dusić delikatnie, mieszając od czasu do czasu, o 30 protokół.
Wyrzucić gałązki tymianku. Hummus wymieszać z zupą.
Połowę zupy przełożyć do blendera i puree (zdjąć pokrywkę wypełniacza, aby para uciekła), następnie powrócić do rondla i dusić jeszcze 15 minut.
Zdjąć z ognia, wymieszać z sokiem z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
W małej misce wymieszać skórkę z cytryny, natkę pietruszki i szalotki. Zupę zrzucamy do miseczek i polewamy jogurtem i mieszanką cytrynowo-pietruszkową.