Zupa Grochowa Z Wędzonym Indykiem
Need a danie główne bezglutenowe? Zupa grochowa z wędzonym indykiem może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.67 za porcję. Jedna porcja zawiera 639 kalorii, 56g białka, oraz 12g tłuszczu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Mieszanka liści laurowych, mielonej szałwii, ziemniaków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest niesamowite. Spróbuj Zupa z wędzonej szynki z groszkiem i zielonym groszkiem, Wędzona kiełbasa, szynka i zupa grochowa w stylu wiejskim, oraz Zupa z soczewicy z wędzonym indykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu. Cebulę ugotować na gorącym oleju, aż będzie przezroczysta, około 5 minut; wymieszać czosnek i gotować kolejne 30 sekund.
Wlać bulion wołowy; dodać podzielony groszek, marchew, ziemniaki, sos sojowy, bazylia, czarny pieprz, pietruszka, płatki czerwonej papryki, szałwia, sól koszerna i liście laurowe.
Włożyć wędzone udka z indyka do garnka i wlać wystarczającą ilość wody, aby pokryć groszek o około 1 cal. Wepchnij mięsiste końce nóg indyka do płynu. Doprowadzić do wrzenia, przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować na wolnym ogniu, aż groszek zmięknie, o 45 protokół.
Z zupy wyjąć udka indyka i odstawić do ostygnięcia. Gdy mięso będzie wystarczająco chłodne, odstaw mięso z kości i ścięgien, drobno posiekaj mięso z indyka i odstaw na bok. Za pomocą blendera patyczkowego, puree zupę do pożądanego stopnia gładkości. Mięso z indyka wymieszać z powrotem do zupy. Chochle do misek i top każdy z odrobiną kwaśnej śmietany.