Zupa fasolowa z szynką
Zupa fasolowa z szynką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 197 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 31 centów za porcję. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz liść laurowy, sól koszerna i pieprz, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 198 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Zupa Fasolowa Granatowa, Zupa Fasolowa Granatowa, oraz Zupa z fasoli i boczku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć fasolę granatową do dużego garnka i przykryć zimną wodą o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Zdjąć garnek z ognia, przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Użyj małego kawałka sznurka kuchennego, aby związać gałązki pietruszki i tymianku oraz liść laurowy w mały pęczek.
Umieść nasączoną fasolę, wiązkę ziół, szynkę, marchewkę, cebulę i czosnek w dużym garnku do zupy lub piekarniku holenderskim.
Składniki zalać 8 szklankami zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż fasola i szynka skoki są miękkie, o 1 1/2 godziny.
Wyłączyć ciepło; usunąć szynki i ostudzić. Gdy są wystarczająco chłodne do obsługi, usuń mięso z kości, odrzucając kości, tłuszcz i skórę. Szynkę pokroić w drobną kostkę.
Usunąć i wyrzucić wiązkę ziół.
Przenieść około 3 szklanki gotowanej fasoli wraz z płynem do gotowania w blenderze; fasola puree.
Przecieraną fasolę wlać z powrotem do zupy, dodać gotowaną szynkę i doprowadzić z powrotem na wolnym ogniu na średnim ogniu. Doprawić koszerną solą i czarnym pieprzem do smaku.