Zupa dyniowo-żółta z papryką wędzoną

Zupa dyniowo-żółta z papryką wędzoną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy z dyni i żółtej papryki z wędzonym Paprikanem. Ten przepis służy 7 i kosztuje $1.42 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 104 kalorie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pietruszki, puree z dyni, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zupa dyniowa z wędzoną papryką, Chorizo Bites z wędzonym Paprikanem i pieprzem Piquillo Aioli, oraz Kotlety wieprzowe z wędzoną papryką z papryką i kukurydzą.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodaj paprykę, marchew, i cebula; gotować 10 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
MarchewMarchew
CebulaCebula
3
Dodaj paprykę i czosnek; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
4
Dodaj 3 szklanki bulionu i czarnego pieprzu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 20 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
WarzywaWarzywa
BulionBulion
5
Umieść jedną trzecią mieszanki warzywnej w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywce blendera (aby uniknąć wycieków). Zmiksować na gładką masę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Wlać do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną warzywną.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Powrót puree mieszaniny warzyw do holenderskiego piekarnika; wymieszać w pozostałych 2 szklanki bulionu i dyni. Gotować na małym ogniu przez 10 minut lub do dokładnego ogrzania, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
DyniaDynia
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
10
Zdjąć z ognia; wymieszać z sokiem. Chochla 1 szklanka zupy do każdej z 7 misek; top każdej porcji z około 1 łyżeczka dyni i około 1/2 łyżeczki natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SokSok
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
ChochlaChochla
11
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia34
Magazyn