Zupa dyniowa z kandyzowanymi pestkami dyni
Zupa dyniowa z kandyzowanymi pestkami dyni to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny zupa. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 119 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka dekoracji: gałązki tymianku, dynia piżmowa, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Kolacja: zupa z dyni i kopru włoskiego z kandyzowanymi pestkami dyni, Ciepła sałatka z dyni z Polentanem i kandyzowanymi pestkami dyni, oraz Ciasto dyniowe Gingersnap z kandyzowanymi pestkami dyni.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i kolejne 3 składniki; gotować, często mieszając, około 6 minut lub aż cebula będzie przezroczysta.
Dodaj calabaza i bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut; usunąć gałązki tymianku.
Przenieś mieszaninę do blendera lub robota kuchennego i puree partiami, skrobając boki. Powrót do czystego rondla. W razie potrzeby podgrzej zupę. Zupa z kadzi w 6 rozgrzanych miseczkach.
Dodać kandyzowane pestki dyni do każdego; dekorować, w razie potrzeby.