Wietnamska zupa curry z kurczaka wymaga około 2 godziny i 30 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 676 kalorii, 40g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odebrać olej roślinny, cebula, trawa cytrynowa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 65%. Podobne przepisy to Zupa Curry Z Kurczaka Po Tajsku, Zupa Z Wołowiną Po Wietnamsku, oraz Skrzydełka Kurczaka Po Wietnamsku.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu. Kurczak i cebulę ugotować na oleju, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta; cebulę i kurczaka wyjąć z garnka i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Szalotki Saute w garnku przez około 1 minutę, następnie mieszać czosnek, imbir, trawa cytrynowa i curry. Nadal gotować przez około 5 minut, a następnie wymieszać paprykę i marchew. Włożyć kurczaka i cebulę do garnka i wymieszać z rosołem z kurczaka, wodą i sosem rybnym. Doprawić liśćmi limonki, liściem laurowym i płatkami czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Eliksir G
Liście Limonki
Sos Rybny
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Doprowadzić do wrzenia i wprowadzić ziemniaki. Powrót do wrzenia i wlać mleko kokosowe. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 40 do 60 minut, aż ziemniaki i kurczak będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Można spróbować Berger Gruner Veltliner (1 litr). Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.