Zupa curry z grochu łuskanego
Curry Split Pea Soup może być właśnie tym indyjskim przepisem, którego szukasz. Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny jest przeznaczony dla 20 osób i kosztuje 26 centów za porcję . Ta przystawka ma 236 kalorii , 15 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. 25 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Allrecipes wymaga przyprawienia, proszku curry, groszku i wody. Jest idealny na zimę . Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 79% . Ta ocena jest całkiem dobra. Wypróbuj Zupę z grochu łuskanego z szynką pieczoną w miodzie, kapustą i pieczoną czerwoną papryką , Zupę z grochu łuskanego i Zupę z grochu łuskanego i grzybów, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużym garnku do zupy na średnim ogniu rozgrzej oliwę z oliwek i dodaj sok z cytryny, czosnek, marchewki, cebulę i seler. Gotuj i mieszaj, aż marchewki staną się na tyle miękkie, że da się je rozdzielić widelcem, około 20 minut.
Przenieś warzywa i ich soki do miski i schłódź. Gdy lekko ostygną, włóż je do blendera i miksuj, aż mieszanka utworzy gładkie puree.
Wlej wodę do garnka z zupą i dodaj kostki bulionu z kurczaka, mieszaj, aż się rozpuszczą.
Wlej puree warzywne i doprowadź mieszankę do wrzenia na średnim ogniu. Wymieszaj z grochem łuskanym, włoską przyprawą, kminem, solą, czarnym pieprzem, pieprzem cayenne i proszkiem curry. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj, aż groch zmięknie i rozpadnie się na gęstą zupę, co najmniej 45 minut.