Zupa cebulowa po włosku
Zupa cebulowa w stylu włoskim może być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis daje 5 porcji z 402 kaloriami , 19 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 2,78 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga czosnku w proszku, parmezanu, soli i jednodniowego chleba. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jest idealny na zimę . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Jest to dość tani przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 48% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pizza z włoską kiełbasą z łosia z serem ricotta, smażonymi pieczarkami i cebulą , Mięsna zapiekanka w stylu włoskim i Tunan i spaghetti w stylu włoskim .
Instrukcje
Rozpuść masło z olejem w rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, rozmaryn, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Smaż przez 30 minut lub do lekkiego zrumienienia, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj bulion, wino i ocet; podgrzej.
Tymczasem w małej misce wymieszaj pomidory, bazylię, parmezan, czosnek w proszku oraz pozostałą sól i pieprz. Nałóż mieszankę pomidorową na kromki chleba; na wierzch połóż mozzarellę.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Grilluj 3-4 cale od ognia przez 2-3 minuty lub do momentu roztopienia się sera. Wlej zupę do misek; przykryj tostem.