Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy z buraków jabłkowych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 164 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Mieszanka soku jabłkowego, sól i pieprz, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Zupa ze świeżych buraków i jabłek, Zupa z dyni i jabłek z burakami i boczkiem, oraz Zupa z pieczonego buraka pasternakowego z orzechami laskowymi i szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Buraki umieścić w dużym, ciężkim garnku i przykryć bulionem i sokiem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyćogrzać i dusić, częściowo pokryte, untiltender, o 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Burak
Bulion
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Przenieś buraki do miski za pomocą łyżki szczelinowej. Gdy ostygnie wystarczająco do obsługi, zdjąć skórki i pokroić buraki na kawałki.
Odcedzić bulion przez drobne sito wyłożonedwa ręczniki papierowe i zwrócić je do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Sito
Garnek
4
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj jabłka i smażyć untiljust karmelizowane, o 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,
6
Ugotowane buraki i podsmażone jabłka przeciera się partiami w procesorze spożywczym, dodając trochę bulionu przez rurkę podającą. Włożyć do garnka i połączyć z bulionem. Wymieszaj sok z cytryny, sól i pieprz. W razie potrzeby przełóż zupę przez sitko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Do Konserwowania,
Pieprz
Burak
Bulion
Sól
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Garnek
7
Zupę podawać na gorąco lub na zimno, w razie potrzeby polać Creme fraîche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
Zupa
8
W porcji (bez crème fraîche): 120 kalorii, 4,5 g tłuszczu, 10mg cholesterolu, 20g węglowodanów, 2G białka