Ziti z grillowanym sosem Gazpacho i kiełbasą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Ziti z sosem z grilla-Gazpacho i kiełbasą. Na 6,65 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1458 kalorii, 48g białka, oraz 90 g tłuszczu. Jeśli masz oliwę z oliwek, cukinię, bazylię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Feeding Friends: Grillowany stek z flanki z sosem Gazpacho, Ziti z kiełbasą, oraz Pieczone Ziti z kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 1 łyżeczkę soli i pieprzu na 6 łyżek oleju.
Pomidory wymieszać z 1 łyżką przyprawionego oleju, następnie rozłożyć na szaszłyki.
Odciąć DNA i wierzchołki papryki, a następnie połówki papryki wzdłuż.
Ćwiartka cebuli wzdłuż, pozostawiając końce korzenia nienaruszone.
Cebulę, paprykę i cukinię obficie posmarować odrobiną przyprawionego oleju.
Nałożyć czosnek na podwójną warstwę folii i skropić odrobiną sezonowanego oleju, a następnie szczelnie owinąć w folię, skręcając, aby uszczelnić.
Umieść warzywa na dużej tacy.
Kiełbaski lekko posmarować odrobiną przyprawionego oleju i położyć na talerzu.
Przygotuj grill do bezpośredniego gotowania na gorąco na średnio gorącym węglu drzewnym (średnio-wysokie ciepło dla gazu). Grilluj warzywa, czosnek i kiełbaski, w partiach, jeśli to konieczne, pokryte tylko wtedy, gdy używasz grilla gazowego, okazjonalnie (często dla czosnku), aż pomidory zostaną zwęglone i lekko zwiędnięte, 3 do 5 minutesutes; papryka jest czerniona w miejscach, 8 do 10 minutesutes; cebula i cukinia są miękkie, 8 do 12 minutesutes; czosnek jest zmiękczony i karmelizowany w miejscach, około 10 minutesutes; kiełbaski są rumiane i gotowane thourough, 12 do 15 minutesutes.
Przenieść jako gotowane na talerz (lub talerze) i zachować ciepło, przykryte.
Paprykę obrać ze skórki. Grubo posiekać 2 połówki papryki i 2 połówki cukinii i przenieść do blendera.
Dodaj czosnek, 4 kawałki cebuli, ocet, cukier, 3/4 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, połowę pomidorów i pozostałą 1/4 szklanki oleju i przecier, aż będzie tak gładka, jak to możliwe.
Przenieść pozostałe pomidory do dużej miski i zachować ciepło, przykryte. Posiekaj pozostałą paprykę, cebulę i cukinię i dodaj do pomidorów.
W międzyczasie gotować ziti w garnku do makaronu z wrzącą osoloną wodą (3 łyżki soli na 6 litrów wody), aż al dente.
Odcedzić w durszlaku, następnie dodać do grillowanych warzyw i wymieszać z sosem.
Posypać ziołami i serem, następnie podawać z kiełbasą.
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, warzywa broil (pokroić każdą cebulę na 6 klinów) w naoliwionej folii wyłożonej dużych ciężkich patelni do pieczenia 4 do 6 cali od ciepła, okazjonalnie obracając. Kiełbaski Broil na stojaku patelni brojlerów. Czasy mogą się różnić od powyższego przepisu.